kanariske kartofler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
Jeg holder meget af kartofler under alle former. Gode kartofler smager skønt, og de ligger godt i maven.
Hvis du er træt af almindelige kogte kartofler, så brug en smule mere tid og lav disse pikante kartofler fra De kanariske Øer. De smager rigtig dejligt og kan spises som tilbehør til mange retter.
kanariske kartofler
600 g små kartofler, gerne aspargeskartofler
100 g skalotteløg
4 fed hvidløg
1 spsk spidskommenfrø
½ dl olivenolie
2 spsk kryddereddike
ca. ½ hakket chili (eller efter smag)
2 tsk paprika
1 bdt persille
1 bdt purløg eller top af forårsløg
flager af salt (gerne Maldon)
Kog kartoflerne, så de er netop møre.
Hak løg og hvidløg.
Rist spidskommenfrøene på en tør pande, indtil de begynder at dufte.
Hæld olivenolien på panden og tilsæt løgene. Svits dem et par minutter.
Tilsæt eddiken, kartoflerne og chilien. Drys med paprika og lidt salt og peber. Svits kartoflerne, til de er let gyldne.
Kartoflerne kan serveres varme eller kolde drysset med hakket persille, klippet purløg eller løgtop samt salt.