agurke- og fennikelslaw
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater, tilbehør
.
superenkelt sød og surt tilbehør
agurke- og fennikelslaw
(4 personer)
1 lille agurk
1 lille fennikel
1 dl riseddike eller anden eddike
ca. 1 spsk rørsukker
salt, friskkværnet peber
evt. lidt spinatblade
friske krydderurter, fx dild, timian eller estragon
.
Høvl agurk og fennikel i tynde skiver på et mandolinjern. Agurken høvles på den lange led.
Bring eddiken i kog med sukkeret. Fjern gryden fra varmen og lad sukkeret opløse sig helt. Smag til med salt, peber og evt. mere sukker. Lagen skal være tilpas sød-syrlig.
Hæld eddiken over grøntsagerne og vend godt rundt.
Lad grøntsagerne marinere et par timer eller til næste dag. Vend evt. en håndfuld spinatblade i salaten inden serveringen.
Tilsæt krydderurter efter smag.
.
.
Genial ide også st bruge andre, mere smagsgivende, grøntsager i den traditionelle agurkesalat! Det må være rigtig godt sammen med fed fisk 🤪
Tak for dine opskrifter. De er altid så inspirerende. ❤️
Kære Marianne,
Ja, jeg synes fennikel og agurk passer fint sammen, så jeg håber du vil afprøve opskriften.
Det glæder mig, at du kan bruge mine opskrifter. Tusind tak for din søde hilsen.
Kh Kirsten