orientalsk inspireret pasta med blomkål og løg (glutenfri)
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
spicy fettuccine med blomkål og løg
superlet sommerret
Det dejlige sol- og sommervejr kalder på let mad. Let for maven – men også nemt og hurtigt at tilberede.
Denne hurtig-ret kom til verden, fordi jeg havde fået en pose fettuccine af bønner forærende. Fettuccine er den lidt brede, flade form for pasta, som fås både med hvede alene eller tilsat spinat.
Jeg er ikke nogen stor fan af pasta. Det er jo bare mel og vand, selv om der efterhånden fås sundere udgaver, fx af boghvedemel eller som denne pasta lavet af bønner. Det betyder, at den også kan nydes af gluten-, æg- og laktoseallergikere.
Faktisk var jeg ikke særlig positivt indstillet, da jeg dumpede pastaen ned i det kogende vand. Derfor tænkte jeg, at en barbeque-stærk sovs til fyldet af blomkål og løg kunne give personlighed retten. Så det havde jeg parat, da pastaen var kogt.
Og jeg blev glædeligt overrasket over pastaen. Den er ikke blot lækker, den har et godt “bid”, og den indeholder flere proteiner og færre kulhydrater end hvedepastaen. Du kan selvfølgelig sagtens bruge den vanlige fettucine – eller for den sags skyld ALLE slags pasta. Vælg i så fald én med spinat, mest for farvens skyld.
Bønnepastaen fås i tre udgaver: grøn, orange eller sort. Jeg har brugt den grønne. Du kan også købe pastaen i supermarkeder. Jeg tror, min er fra Irma.
.
kloge hoveder er fyldt med antioxidanter og andre gode sager
Dette smukke hoved indeholder masser af antioxidanter, der modvirker inflammation i kroppen. Som alle kåltyperne er det i det hele taget super-sundt og ser ud til at forebygge kræft. Spis gerne kål hver eneste dag året rundt. Det er en kæmpegave til din krop. Og der er mange typer at vælge imellem.
.
fettuccine med en hilsen fra Østen
Hverken pasta lavet af hvede eller denne bønnepasta har vildt meget smag i sig selv. Derfor synes jeg, det er en god idé at servere pastaen a la en orientalsk servering. Du kan lave barbecue-sovsen mere eller mindre stærk efter smag og behag.
Jeg har lagt lidt creme fraiche på toppen og drysset med sorte sesamfrø. Men denne tilføjelse kan du sagtens udelade. Og har du ikke sorte sesamfrø så brug de brune – eller drys med hakkede saltede jordnødder.
.
orientalsk inspireret pasta med blomkål og løg
(4 personer)
BBQ-sovs:
2 spsk tamari (soja)
4 spsk chilisovs
1-2 spsk reven ingefær
1 spsk ahornsirup
2 tsk røget paprika
1-2 spsk reven ingefær
friskkværnet peber
pasta:
200 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk jomfruolivenolie
1 lille blomkål, ca. 1/2 kg
400 g fettuccine (enten hvede med spinat eller bønnefettucine)
evt. 1 dl havre-creme fraiche eller planteyoghurt (kan udelades)
3 spsk fintsnittet koriander (evt. persille)
salt, peber, citronsaft
sorte sesamfrø (kan udelades)
.
Rør først sovsen sammen og smag den godt til. Hvis du vil have den stærkere, så tilsæt lidt mere chili, enten frisk eller tørret, evt. også ingefær.
Skær løgene i tynde både og steg dem gyldne på en pande med olien.
Skær blomkålen i tynde skiver. Brug også de pæneste grønne blade.
Kom blomkålen på panden og hæld sovsen over. Svits et par minutter. Blomkålen skal stadig have bid, så den skal nærmest kun varmes igennem.
Kog fettucinen i rigeligt kogende vand med et drys salt. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Afdryp pastaen og fordel den på fire tallerkener. Læg grøntsagsblandingen over, drys med hakket koriander og servér straks.
Hvis du vil have lidt ”creme” på toppen, så rør creme fraichen med koriander (eller persille) og smag til med citronsaft, salt og peber.
Drys evt. med seamfrø.
.
.
Uhmmm! 😉
Dejlig lyd, Henrik! Tusind tak.
Kh Kirsten
Kære Kirsten, det ser under alle omstændigheder rigtig lækkert ud. Vi får besøg af en lille pasta- og broccolifan på 3 år, så retten er lige oplagt til at lave, når han kommer, så jeg vil prøve med broccoli, tusind tak, kærlig hilsen Jette.👏😉
Kære Jette,
En broccolifan på 3 år er en virkelig sjældenhed. Hvor er det heldigt for den lille, for noget mere supersundt findes næsten ikke!
Jeg håber, den lille bliver glad for pastaretten!
Kh Kirsten
Kære Kirsten!
Ja, det kan man da kalde “fast food” – og på den gode måde! 🙂 Perfekt her i sommervarmen og til travle dage. Dejligt med lidt inspiration til at bruge blomkål (og broccoli er garanteret også lækkert i denne ret), for som du siger, kålen er så næringsrig, at vi bør spise kål hver dag. Jeg er også blevet rigtig glad for de nye bønne-pastaer, de fås i mange variationer og er langt mere næringsrige end selv de bedste fuldkornspastaer, og med det høje proteinindhold kan de serveres med en enkel velkrydret grøntsagssauce, “fast food” når det er bedst. 🙂
Kærlige sommerhilsener
fra
Merete.
Kære Merete,
Godt at høre, at du kan bruge ideen til fast food på den sunde måde. Heldigvis er det ikke al hurtig mad, der også er usund. Jeg er selv vældig glad for, at man nu kan spise pasta, der både smager af noget og er sundt.
Og der er selvfølgelig uanede muligheder for fyld og sovs – nøjagtig som med den “gamle” pasta.
Kh Kirsten
Tak til Merete, så fik jeg lige en ny inspiration mht pasta, så bliver retten rigtig sund, hvis jeg ellers kan få fat i det, kærlig hilsen fra Jette til Kirsten og Merete.👍
Tak Jette ❤️
Tusind tak, Jette 🙂 <3 Jeg læser næsten lige så ivrigt kommentarerne som opskrifterne, for ofte er der netop guldkorn at finde her, både fra Kirsten og fra bloggens øvrige læsere. 🙂
Kh
Merete.
Kære Merete,
Det er dejligt, hvis vi alle kan udveksle erfaringer her på kommentarsiden. Jeg prøver altid at forestille mig de spørgsmål, brugerne af opskrifterne kan have, men alligevel dukker der ofte interessante spørgsmål op, som også er nyttige for mig. På den måde kan jeg lave opskrifterne endnu mere brugervenlige. Så jeg siger TAK til alle, der er med her – og bruger kostbar tid på at melde tilbage ❤️
Kh Kirsten
Jeg lavede denne ret i går og smagte fantastisk 🙂 tusinde tak for inspirationen.
Kære Marlene,
Tusind tak fordi du sender den dejlige besked. Det glæder mig altid, når retterne falder i smag. Tusind TAK!
Kh Kirsten
Ja, kære madmor Kirsten! Jeg kokkererede også retten til René og jeg og den blev nydt med kold rosévin på terrassen og et smukt azurblåt hav som perfekt baggrundskulisse. Den var virkelig lækker og det er bestemt ikke sidste gang den kommer på middagsbordet her på klinten. BBQ-sovsen spillede perfekt sammen med den bornholske rødbededurumpasta som jeg havde på lager og det sprøde danske blomkål. Endnu engang et cadeau til dig! 😘
Kunne det måske være roseen, der gjorde udslaget? På den anden side: ros fra mesterkokken Henrik er altid en stor ære, så jeg æder det råt og siger tusind TAK! Og du ved jo nok: BBQ kan redde enhver ret! Og rigelige mængder rosé gør det bestemt ikke ringere.
Tak for den dejlige hilsen, Henrik. Jeg sender varme tanker til matriklen på det yderste næs.
Stort knus fra Madmor
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy