varm “bøgeblads”-spidskål
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater, tilbehør
.
spidskål mens vi venter på, at bøgen springer ud
Faktisk har denne salat ikke meget med bøgeblade at gøre, men jeg har givet den det navn, fordi kålen skal rives i stykker på størrelse med bøgeblade.
Opskriften har jeg desværre ikke selv opfundet. Jeg har fået den af en skøn kvinde, der hedder Eva. Og jeg var helt solgt, da jeg smagte den. Den svitsede kål er et superenkelt tilbehør, hvor østerssovs og tamari giver en skøn kontrast til den sprøde, milde kål. Tak til Eva for at føje endnu en delikat og raffineret spidskålsret til de mange andre muligheder, som spidskålen byder på. Jeg tror, spidskål kan varieres på tusind forskellige måder.
Denne her er røget direkte ind på min egen Top 10-liste over spidskålsretter.
.
nyd spidskålen til frikadeller eller bøffer
Den “østerssovs” jeg anvender, købes i butikker der handler med orientalske varer (kinesisk/thai/japansk). Bor du ikke lige i nærheden af sådan en butik, kan du nøjes med tamari (soya) og måske en tsk ahornsirup.
.
”bøgeblads”-spidskål
(4 personer)
1 mellemstor spidskål
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1-2 spsk reven ingefær efter smag
1-2 spsk tamari (soja)
1-2 spsk vegansk østerssovs (købes i butikker der sælger orientalske varer)
1 spsk citronsaft
friskkværnet peber
.
Del spidskålen i blade. Riv de enkelte blade i små stykker, cirka på størrelse med et bøgeblad. Du kan roligt lave mange. Denne lille ret får hurtigere ben at gå på, end man tror – og så “krymper” kålen også lidt under svitsningen.
Hak hvidløgene.
Varm olien op på en stor pande, evt. en wok, og tilsæt spidskål, hvidløg og ingefær.
Svits til spidskålen er gennemvarm. Den skal ikke blive for blød men bevare lidt sprødhed.
Hæld tamari og østerssovs rundt i kanten af panden og vend kålen godt rundt i væden.
Tilsæt lidt friskkværnet peber.
.
Spidskålssalaten passer fint til frikadeller, bøffer eller pateer. Prøv fx kerne-frikadellerne på fotoet.
Hvis du vil have flere ideer til frikadeller, bøffer, pateer og postejer så søg i spalten th. under “søg opskrift her”: led fx efter “frikadeller”, “bøffer”, “pateer” etc.
.
Kære Kirsten
Den ret lyder skøn, den vil jeg prøve, men hvor køber jeg vegansk østerssovs?
😊 Hilsen Karen
Kære Karen,
Tak for din hilsen. Jeg tror bestemt, at du bliver glad for spidskålen. Du kan evt. nøjes med tamari (soya), men vil du også anvende “østers-sovsen” finder du den i butikker, der handler med orientalske varer (kinesiske/thai/japanske).
Rent faktisk hedder min “Vegetarisk østerssovs” – på etiketten står “Vegetarian stir-fry sauce”.
God fornøjelse – kh Kirsten
Kære Kirsten
🙏🏼 for svar, det er dejligt at få anbefalet østers-sovsen, så jeg ikke skal prøve mig frem med at finde en god en.
Jeg elsker spidskål, så jeg glæder mig til at prøve denne version.
God dag
😊 hilsen Karen
Kære Karen,
Jeg håber du finder østerssovsen og bliver glad for den. Og jeg er næsten helt sikker på, at du vil kunne lide spidskåls-retten!
Kh og en dejlig dag til dig,
Kirsten