tomatcarpaccio m feta og vaniljedressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
Carpaccio er oprindelig papirtynde skiver råt kød. Men det kan også laves med mange slags grøntsager. Her har jeg valgt de første danske solmodne tomater. Dressingen er lidt ualmindelig med vanilje, som jeg synes passer fint til fetaosten.
Carpaccioen kan spises som forret eller som salat.
tomatcarpaccio m fata og vaniljedressing
4 store modne tomater
75 g plantefeta
frisk timian
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike eller anden frugteddike
1 stang vanilje
Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem i et pænt mønster på fire tallerkener.
Smulder fetaosten og drys den på.
Rør en dressing af olie og eddike. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem godt ud i dressingen. Smag til med salt, peber og et nip sukker.
Dryp dressingen på tomaterne lige inden serveringen og drys med frisk timian.