Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

lørdag

11

oktober 2014

0

KOMMENTARER

tomatcarpaccio m feta og vaniljedressing

Skrevet af , Posted in forretter

 

Carpaccio er oprindelig papirtynde skiver råt kød. Men det kan også laves med mange slags grøntsager. Her har jeg valgt de første danske solmodne tomater. Dressingen er lidt ualmindelig med vanilje, som jeg synes passer fint til fetaosten.

Carpaccioen kan spises som forret eller som salat.

 

tomatcarpaccio m fata og vaniljedressing

4 store modne tomater

75 g plantefeta

frisk timian

dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk æbleeddike eller anden frugteddike

1 stang vanilje

 

Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem i et pænt mønster på fire tallerkener.

Smulder fetaosten og drys den på.

Rør en dressing af olie og eddike. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem godt ud i dressingen. Smag til med salt, peber og et nip sukker.

Dryp dressingen på tomaterne lige inden serveringen og drys med frisk timian.

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.