Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

29

juli 2013

0

KOMMENTARER

squash med mandelfars

Skrevet af , Posted in hovedretter

squash med mandelfars

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

4 mellemstore squash

2 skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk rapsolie

3 tsk tørret timian

1 dl solsikkekerner

50 g mandler

2 æg

½-1 dl rasp



 

Skær squashene igennem på langs og tag det meste af indmaden ud. Hvis det er mest kerner, så smid dem ud. Hvis det er fast ”kød” så hak det. Er der for mange kerner, kan du fx bruge et par håndfulde kantareller eller andre svampe i stedet.

Hak løg og hvidløg og svits dem et par minutter på panden ved rask varme sammen med indmaden fra squashene (eller svampe). Tilsæt timian.

Findel solsikkekernerne, fx i persillehakkeren. Hak mandlerne fint med en kniv. Rør begge dele i det svitsede og smag godt til med salt og peber.

Rør æggene i og tilsæt så meget rasp, at farsen bliver fast. Lad den gerne stå et kvarters tid og vurdér , om der skal mere rasp i.

Drys squash”skallerne” med lidt salt og læg dem i en ovnfast form, kom evt. lidt kogende vand i bunden. Fordel farsen i skallerne.

Sæt formen i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Skru ned til 180 grader og lad den stå i ovnen endnu 10-15 minutter.

En salat med kartofler, bønner eller quinoa passer godt til.


Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.