squash med mandelfars
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
squash med mandelfars
_______________________________________________________________________________________________________________________________________
4 mellemstore squash
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
2 spsk rapsolie
3 tsk tørret timian
1 dl solsikkekerner
50 g mandler
2 æg
½-1 dl rasp
Skær squashene igennem på langs og tag det meste af indmaden ud. Hvis det er mest kerner, så smid dem ud. Hvis det er fast ”kød” så hak det. Er der for mange kerner, kan du fx bruge et par håndfulde kantareller eller andre svampe i stedet.
Hak løg og hvidløg og svits dem et par minutter på panden ved rask varme sammen med indmaden fra squashene (eller svampe). Tilsæt timian.
Findel solsikkekernerne, fx i persillehakkeren. Hak mandlerne fint med en kniv. Rør begge dele i det svitsede og smag godt til med salt og peber.
Rør æggene i og tilsæt så meget rasp, at farsen bliver fast. Lad den gerne stå et kvarters tid og vurdér , om der skal mere rasp i.
Drys squash”skallerne” med lidt salt og læg dem i en ovnfast form, kom evt. lidt kogende vand i bunden. Fordel farsen i skallerne.
Sæt formen i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Skru ned til 180 grader og lad den stå i ovnen endnu 10-15 minutter.
En salat med kartofler, bønner eller quinoa passer godt til.