spansk klassiker på den grønne måde
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in rejser, Ugens tema
13. januar 2015
tortilla med ekstra fyld
En klassisk spansk tortilla er med kartofler som i opskriften fra sidste uge. Her har jeg udvidet tortillaen lidt med rosenkål og peberfrugter – og så har jeg bagt den i én stor form.
Tortillaen smager godt både varm og kold. Og den er praktisk at have med som madpakke.
Se opskriften her.
12. januar 2015
vi blir’ i Spanien
Mens vi er i Spanien, er her en solid varmende suppe fra Katalanien. Suppen er meget fyldig med masser af grøntsager og bønner, så den kan sagtens udgøre en hovedret med godt brød til.
Den katalanske suppe toppes med den krydrede hvidløgspasta, picada, som giver suppen prikken over i’et.
Se opskriften her.
11. januar 2015
en gylden varmende suppe
Græskarsuppe fra en orientalsk bazar er en dejlig krydret, varmende suppe på en kold januardag. Græskar er kaloriefattig og til gengæld vitamin- og mineralrig.
Du kan bruge både hokkadidogræskar og butternut squash til suppen.
Se opskriften her.
10. januar 2015
endnu en hilsen fra Spanien
Ovenfor trappen venter – ikke en regnbue men en regnbuefarvet paella.
klassikeren i det spanske køkken
Når man har sagt Spanien, må man også sige paella. I al fald hvis man er et madhoved som mig.
Den spanske klassiske risret indeholder lidt af hvert. Mildest talt! Faktisk kan man kalde pealla for spaniernes biksemad. Jeg har i denne uge lavet en vegetarisk udgave.
jeg fik besøg af en blogger-kollega
Min blogger- og vegetarkollega Deborah har været på besøg i mit køkken, fordi hun gerne ville kigge med, når jeg fotograferede.
Da jeg lige har været på Mallorca, har jeg gang i de spanske retter, så jeg syntes det var oplagt at lave den spanske klassiker, paella. Den har vi så ved fælles hjælp fotograferet.
Bagefter nød vi paellaen med et godt glas rødvin. Og uden at ville prale for meget, tør jeg godt røbe, at Deborah var MEGET begejstret for risretten.
paella med alt godt fra grøntsagsskuffen
Se opskriften her.