hummus af rugkerner og broccoli
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
fuldkornshummus
Hummus af perlerug er dejlig som frokostret eller som hovedret sammen med en fyldig salat som fx en kartoffelsalat.
Vil du have opskrift på en almindelig hummus med kikærter, så kig her.
hummus af rugkerner og broccoli
250 g perlerug
100 g broccoli
½-1 dl olivenolie
ca. 1 dl sojafløde eller anden fløde
2-3 spsk tahin
2-3 fed hvidløg
ca. 2 spsk tamari (soja)
citronsaft
Kog rugkernerne møre i rigeligt vand. Kog dem 20-25 minutter og afdryp dem.
Del broccolien i buketter og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå et par minutter og afdryp dem.
Findel broccolien i køkkenmaskinen. Det skal ikke være for fint.
Blend rugkernerne med olien, til de er findelte. Tilsæt fløden til konsistensen er passende. Tilsæt evt. også lidt vand eller grøntsagsbouillon.
Rør tahin og presset hvidløg i humussen og tilsæt broccolien. Smag til med tamari, citronsaft og friskkværnet peber.