rødbedesalat med japansk sesamdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in Uncategorized
.
den enkle rødbede optimeres med skøn dressing
En helt almindelig rødbede kan forvandles til en super lækker salat, når den serveres med en japansk gomadressing.
Goma betyder sesam på japansk, og grundlaget er netop ristede sesamfrø. Dressingen er vanvittig lækker og stærkt vanedannende. Heldigvis kan goma bruges som dip eller sovs til mange andre retter end salat.
.
rødbedesalat med japansk gomadressing
(4 personer)
½ kg rødbeder
ca. 10 cm kinaradise
frisk koriander
gomadressing:
25 g sesamfrø
ca. 2 spsk tamari (soja)
3 spsk mayonnaise (jeg har brugt tofunaise)
2 tsk kryddereddike eller citronsaft
1-2 spsk ahornsirup
ca. 1 spsk ristet sesamolie (kan erstattes af anden olie)
.
Kog rødbederne møre, 20-40 minutter afhængig af størrelsen. Hvis du har ovnen tændt, kan du i stedet bage rødbederne i ovnen.
Flå rødbederne og skær dem i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Du kan også skære rødbederne i terninger eller andre faconer.
Skær kinaradisen i skiver eller terninger.
Arrangér rødbeder og kinaradise på et fad. Drys med frisk koriander.
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er gyldne.
Knus frøene i en food processor og tag dem over i en skål.
Tilsæt tamari, mayo, eddike, sirup og olie. Smag dressingen godt til. Rør evt. 1-2 spsk vand i.
Dryp lidt goma på salaten og servér resten til separat.
.
Salaten kan nydes som tilbehør til mange retter, fx de japanske pandekager, okonomiyaki.
.
.