provencalske tomater
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
provencalske tomater
skøn tomatret fra Sydfrankrig
I Provence har enhver restaurant med respekt for sig selv altid en bradepande fyldt med disse bagte tomater.
Tomaterne er lækre som tilbehør eller som en lille forret eller frokostret med godt brød til.
Lav rigeligt. Tomaterne får altid hurtigt ben at gå på!
(4 personer)
10-12 store tomater
2 spsk rørsukker
salt, peber
en håndfuld frisk oregano eller merian
olivenolie
6 fed hvidløg
1 bdt persille
50 g rasp
1 spsk tørret timian
½ spsk tørret salvie
frisk timian
Skær tomaterne over midt på ”maven”. Sæt de halve tomater i et oliesmurt, ovnfast fad.
Drys med sukker, lidt salt og peber og oregano eller merian. Dryp med lidt olie.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn 20 minutter.
Hak hvidløg og persille fint og bland det i raspen sammen med timian og salvie.
Fordel blandingen på de forbagte tomater. Dryp med lidt olie og sæt fadet i ovnen endnu ca. 20 minutter.
Drys med frisk timian.
Tomaterne kan nydes varme eller kolde.