pizza med artiskokker og oliven
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
klassisk pizzabund
……………….
(til 4 pizzaer)
5 g gær
2 1/2 dl lunkent vand
1/2 dl olivenolie
50 g speltmel
350-400 g hvedemel
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt 1 tsk sukker. Lad væden stå 10-15 minutter.
Rør olie, speltmel og 1 tsk salt i. Tilsæt så meget hvedemel, som dejen kan tage for at kunne æltes glat og elastisk.
Der er ikke brugt så meget gær i denne opskrift, så det vil være fint, hvis dejen kan få lov at hæve i køleskabet natten over. Ellers lad den hæve et par timer. Ælt den igennem et par gange i hævetiden.
Ælt dejen igennem igen og del den i fire portioner. Rul hver del ud og læg dem i smurte, runde bageforme.
………………..
pizza med artiskokker og oliven
4 pizzabunde, se ovenfor
fyld:
4 dl hakkede tomater (evt. fra glas)
tørret merian og oregano
100 g sorte oliven uden sten
1 glas grillede artiskokker i olie
1 glas artiskokbunde
200 g mozzarellaost
Lav dejen, rul den ud og læg den i fire smurte bageforme.
Rør tomaterne med krydderurterne. Hak de sorte oliven (eller bevar dem hele) og rør dem i. Smag til med salt, peber og sukker. Fordel tomatsovsen på bundene.
Skær artiskokkerne i kvarte, bundene i skiver, og fordel dem på pizzaerne. Skær osten i skiver og læg dem på artiskokkerne.
Bag pizzaerne i en 220 grader varm ovn 15-20 minutter.