gremolata og citron som smagsgiver
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
citron som smagsgiver
Hav altid en dejlig smagsgiver stående i køleskabet: riv fx 2 økologiske citroner og pres saften ud af frugterne.
Kom begge dele i et glas med tætsluttende låg og sæt det i køleskabet.
Citronblandingen er dejlig til at sætte prikken over i’et i dressinger, sovse og sammenkogte retter.
gremolata
Gremolata – “pastaen” af reven citronskal – er dejlig som smagsgiver i supper og salater. Eller spis den til bønne- eller kornretter. Eller brug den som “smør” i burgere eller sandwich.
Du kan også servere gremolata til asparges.
Riv skallen fint på 1-2 økologiske citroner.
Rør massen med 2-3 fed presset hvidløg og 1 bdt hakket persille.
Smag til med salt og peber – vil du have lidt mere “power”, så rør et par spsk hakkede kapers i også. Du kan også røre lidt citronsaft og olivenolie i.