perlebyg- og linsesalat m. dressing af ærtepuré
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en mættende salat
De sorte linser er belugalinser. Th. frisk estragon, som sætter smag på dressingen.
Du kan også bruge en helt almindelig olie/eddikedressing, evt. smagt til med presset hvidløg og måske lidt sennep.
perlebyg- og linsesalat m. dressing af ærtepuré
150 g sorte belugalinser
100 g perlebyg eller perlespelt
½ agurk
2-3 dl fintsnittet spidskål (jeg har brugt den lilla)
dressing:
1 portion ærtepuré
evt. lidt grøntsagsbouillon
frisk estragon
Kog linser og korn hver for sig. Kog dem i dobbelt mængde vand 15-20 minuter. Tyg på et par korn og linser for at mærke, om de er møre. De må gerne have en lille smule ”bid”.
Afkøl linser og korn.
Skær agurken i små terninger og bland dem i linser og korn sammen med spidskålen.
Lav ærtepureen og rør den lidt mere lind med vand eller grøntsagsbouillon.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Pynt med lidt frisk estragon.
ærtepuré – brug den som dressing
Det blev aftensmaden her i dag, med blomkål og hvidløg fra haven. Salaten blev med Quinoa, (som man jo nu kan købe som dansk dyrket) sammen med bladbeder tyndt revne gulerødder og æbler.
Fantastisk dejlig mad. Tak for alle dine opskrifter.
Kære Karen,
Det lyder rigtig lækkert. Tak for de nye fif. Jeg er glad for, at du synes om mine ideer, men du lyder nu også ret kreativ!
Kh Kirsten