peberfrugter med hasselnøddefars
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
peberfrugter med fennikel- og nøddefyld
peberfrugter med hasselnøddefars
100 g friske hasselnødder
4 store peberfrugter
200 g løg
4 fed hvidløg
200 g fennikel
3 spsk olivenolie
4 spsk hakket dild (evt. 1 spsk tørret)
3 æg
ca. 2 dl rasp
bronzefennikel eller fennikelgrønt
Hak nødderne og rist dem gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.
Skær peberfrugterne igennem på den lange led. Fjern kernerne.
Hak løg, hvidløg og fennikel. Svits de tre ting i olien et par minutter.
Kom blandingen i en skål og lad den afkøle lidt.
Rør nødderne, dilden og æggene i. Tilsæt salt og peber.
Kom så meget rasp i farsen, at den bliver lidt fast. Lad den evt. stå et kvarters tid og vurdér konsistensen.
Fordel fyldet i de halve peberfrugter og sæt dem på en bageform.
Hæld lidt kogende vand i bunden af formen og bag peberfrugterne i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Drys med lidt fennikel, bronzefennikel og/eller dild.
Giv gerne en rissalat til peberfrugterne – og evt. en tomatsovs.