Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

26

juli 2019

13

KOMMENTARER

nougat-is med frisk frugt

Skrevet af , Posted in desserter

.

forfriskning i hedebølgen – verdens nemmeste is

Her i årets varmeste dage er det skønt med en kølende isdessert. Jeg tror, jeg tør vove at sige, at denne is er den nemmeste plantebaserede is, der findes.

.

isen kan nydes med al slags frugt

Du kan nyde isen blot som den er – eller med din foretrukne form for frugt.

Jeg har som ekstra smagsgiver valgt nougat, men du kan fx også vælge vanille, chokolade, frugt etc., hvis du vil undgå sukkeret.

Fløden er piskbar sojafløde. Denne plantefløde indeholder nogle tilsætningsstoffer, og vil du undgå dem, så vælg kokosfløde i stedet. Se opskrift på vaniljeis med bær og pistacienødder.

Jeg har tilsat lidt spiritus til opskriften for at udgå krystallisering.

.

nougat-is med frugt

(4 personer)

75 g rørsukker

2 1/2 dl piskbar sojafløde

2 spsk flormelis

2 spsk rom eller anden spiritus

frisk frugt

evt. chokolade”caviar” eller reven chokolade

.

Smelt sukkeret på en pande og hæld det i en form i et tyndt lag. Lad sukkeret afkøle og stivne.

Læg det stivnede sukker i en plasticpose og knus det med fx en kagerulle eller slå med noget tungt, så det deles i små bitte stykker.

Pisk fløden stiv med flormelis og vend forsigtigt den knuste nougat i iscremen. Vend også forsigtigt den valgte spiritus i cremen.

Hæld iscremen i en beholder og sæt den i fryseren. Vend rundt i isen et par gange, inden den fryser helt fast.

Du kan også lave isen i en ismaskine.

Pynt med frisk frugt og evt. chokolade.

.

 

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

13 Kommentarer

  1. Nete
      • Nete
  2. Annette
  3. Merete

Skriv et svar til Nete Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.