livets træ
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
livets træ
_____________________________________________________________________________________________________________________________
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
200 g kantareller
4 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 stort bdt broccoli
50 g hasselnødder
1/2 spsk spidskommenfrø
2 tsk tørret basilikum
Hak løg og hvidløg. Skær svampene i mindre stykker. Svits alle tre ting i olien for rask varme et par minutter. Tilsæt citronsaften og lad den koge lidt ind.
Drys med salt og peber og smag til.
Skær broccolien i fire skiver – de skal helst hænge sammen i ét stykke – ellers må du ved serveringen sætte træet sammen af mindre stykker.
Læg skiverne i kogende vand, fx i en stor pande, i ca. 3 minutter. Afdryp broccolien.
Skær nødderne i flager og rist dem på en tør pande sammen med spidskommen og basilikum til nødderne er gyldne.
Læg broccoliskiverne på fire tallerkener. Drys med mandlerne og arrangér nogle af svampene ved foden af ”træet’”. Giv resten af svampene til separat.
Dryp evt. med lidt olie og drys med persille.