kartoffelsuppe fra Bolivia
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
spicy, spicy …
100 g rød eller sort quinoa
100 g løg
4 fed hvidløg
1 chili eller efter smag
4 spsk olivenolie
ca. 8 dl grøntsagsbouillon (vand + Herbamare)
400 g kartofler
1 rød peberfrugt
100 g squash
100 g majskerner, evt. frosne
.
Sæt quinoaen i blød i vand 10-15 minutter. Se om quinoa her.
Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne) og svits dem i olien til løgene er bløde.
Skyl quinoaen og afdryp den i en finmasket sigte. Hæld quinoaen i gryden sammen med bouillonen.
Læg låg på gryden og lad suppen koge 10 minutter.
Skær kartofler, peberfrugt og squash i terninger.
Tilsæt kartoflerne efter de 10 minutter. Lad suppen koge op og tilsæt peberfrugt, squash og majs. Kog suppen endnu 10 minutter eller til kartoflerne er møre.
Smag suppen til med salt og peber.