kartoffelsalat med tang, valnødder og dild
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
sommerens bedste kartoffelsalat
Nye kartofler er en af sommerens store nydelser. De smager skønt i sig selv, blot dyppet i lidt olivenolie, krydderurter og salt. Men som afveksling er det heller ikke dårligt med en salat.
Her har kartoflerne fået følgeskab af bl.a. den mineralrige tang og valnødder, der indeholder den eftertragtede Omega 3 olie.
Tang er et af verdens sundeste næringsmidler. Vi burde spise meget mere af det og smugle det ind i så mange retter som muligt. Tang kunne være med til at afhjælpe verdens sultproblemer, hvis mange flere spiste det.
Tang indeholder fantastisk mnage næringsstoffer og kan være med til at forebygge en række sygdomme. Læs mere om tang og alle indholdsstofferne her.
kartoffelsalat med tang, valnødder og dild
700 g nye kartofler
lidt arametang (kan udelades)
1 bdt radiser
1-2 forårsløg
50 g valnødder
dressing:
1 1/2 dl planteyoghurt
ca. 1/2 dl plantefløde
1 fed hvidløg
1 bdt dild
citronsaft
Kog kartoflerne møre. Sluk lidt før de er færdige og lad dem stå i vandet, til de er bløde. Afdryp og afkøl kartoflerne.
Tag lidt af den tørrede tang mellem fingrene. Det er svært at sige præcis hvor meget, men vær opmærksom på, at tangen svulmer meget op. Hæld kogende vand over tangen. Hvis du får udblødt for meget tang så brug det i en suppe eller anden salat.
Skær radiserne i små terninger. Snit forårsløget fint. Hak valnødderne groft.
Skær de afkølede kartofler i skiver og bland alle ingredienserne til salaten.
Rør dressingen sammen. Pres hvidløget og klip dilden. Rør de to ting i dressingen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Pynt med lidt mere tang, radiser, forårsløg og dild.
Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.
arametang forårsløg kartoffelsalat kartoffelsalat med tang nye kartofler omega 3 radiser salat af nye kartofler tang valnødder valnødder og dild yoghurtdressing
Dejlig kartoffelsalat med tang og valnødder. Jeg har bemærket, at det i danske opskrifter altid står at kartoflerne skal afkøles. I Norge har jeg lært at tilberede dem varme. For så absorberer de dressingen bedre.
Kære Liv,
Ja, jeg afkøler faktisk altid kartoflerne først, inden de bliver til en salat. Men det lyder logisk, at de bedre optager dressingen, hvis de er varme. Men jeg ved ikke, om det virker med alle dressinger? Men en olie-eddikedressing vil det sikkert være en fordel. Jeg er i tvivl om dressinger med fx fløde eller mayonnaise. Men det kan jo komme an på en prøve. Jeg anvender kartoflerne varme næste gang, jeg skal lave en kartoffelsalat. Så tusind tak for tippet!
Kh Kirsten
Jeg er i tvivl om, hvornår mine dildkroner er klar til at blive høstet. Skal de tages mens de er grønne ler skal de blive brune først? Kan du mon hjælpe mig?
Vh. Connie
Kære Connie,
Jeg er desværre ikke gartner, men du kan finde dette svar på Google:
“Høstning af dild bør foregå, når planten er fuldt udvokset, men inden den går i blomst for at få den bedste smag. Bladene kan høstes løbende så snart de er store nok til at bruge.”
Kh Kirsten