kartoffelpizza
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter
en superenkel pizza
Da jeg sidst var på besøg hos min gode ven, havemanden Claus Dalby, bagte han nogle dejlige kartoffelpizzaer.
Her er Claus´ helt enkle pizza med pesto, kartoffelskiver, krydderurter og planteost.
Du kan supplere med snittet forårsløg og oliven. Disse pizzaer er bagt som små “lomme”pizzaer. Det er fx praktisk, hvis man vil have pizzaerne med i madpakken.
.
pizza er alle børns livret
Disse små “lomme”pizzaer er bagt kun med pesto og tynde kartoffelskiver.
.
kartoffelpizza
(4 personer)
dej:
1 tsk gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
½ tsk sukker
3 spsk olivenolie
150 g fuldkornshvedemel
300-350 g hvedemel
fyld:
½ kg kartofler
2 dl grøn pesto eller tomatpesto
ca. 150 g plantebaseret ost (kan udelades)
olivenolie
fintsnittet frisk rosmarin eller tørret timian/oregano
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og fuldkornsmel.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage.
Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket en times tid.
Ælt dejen igennem igen og tril den til fire kugler.
Hvis du vil bage små ”lomme”-pizzaer, så tril 16 lige store kugler.
Rul kuglerne tyndt ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.
Smør pestoen på dejen.
Skær papirtynde skiver af kartoflerne. Brug gerne et mandolinjern.
Læg kartoflerne på dejen i et pænt mønster og pres dem lidt ned i dejen.
Skær osten i skiver og læg dem øverst.
Drys med lidt salt og tørret timian og/eller oregano.
Bag små pizzaer i en 225 grader varm ovn 10-12 minutter. Bag store pizzaer 4-5 minutter længere.
.
Kære Kirsten
Tusind tak for alle dine lækre opskrifter.
Jeg kan ikke tåle gluten. Tror du jeg kan lave kartoffel pizza glutenfrit ? Og hvilke meltyper vil du foreslå?
Vh Lisbeth
Kære Lisbeth,
Selv tak. Det er dejligt, at du synes om ideerne.
Jeg spiser også selv glutenfrit, men jeg har ikke haft tid til at udvikle en tilfredsstillende pizzabund uden hvedemel. Jeg vil anbefale dig at kigge på nettet efter en opskrift, som Meyer har. Den burde være til at stole på.
Kh Kirsten