iransk suppe m perlebyg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
Denne mættende suppe med perlebyg – og måske et klassisk iransk brød – kan spises som hovedret, hvis portionen fordobles.
iransk suppe m perlebyg
100 g løg
2 spsk olivenolie
100 g perlebyg (kan erstattes af parboiled speltkerner)
2 tsk gurkemeje
tørret chili efter smag
8-10 dl grøntsagsbouillon
200 g kartofler
250 g tomater
1 spsk tomatkoncentrat
200 g gulerødder
2 stilke bladselleri
1 limefrugt
4 spsk yoghurt, evt. vegansk
1 bdt persille
Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.
Vask kernerne godt og kom dem i gryden sammen med gurkemeje, chili og bouillon.
Riv kartoflerne og skær tomaterne i terninger. Tilsæt kartofler, tomater og tomatkoncentrat. Læg låg på gryden og lad suppen simre 15-20 minutter.
Skær gulerødderne i halve skiver og snit bladsellerien (gem nogle blade til pynt). Hvis du vil bevare bid i gulerødder og selleri, så tilsæt dem først de sidste 5 minutter af kogetiden. Ellers kan du tilsætte dem sammen med de øvrige grøntsager.
Bid i et par kerner og mærk om de er møre. Tilsæt mere bouillon hvis suppen er for tyk.
Smag suppen til med limesaft, salt og peber. Hak persillen og rør halvdelen i suppen. Snit de resterende blade af sellerien.
Servér suppen portionsvis. Rør yoghurten flydende med lidt vand og sæt den på suppen. Drys med persille og bladselleri.