porrepaté med valnødder
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
porrer i lækker paté
paté eller frikadeller
Tv.:pateen er parat til at komme i ovnen.
Th.: porrefarsen kan også steges som frikadeller.
En paté er praktisk mad, både som hovedret og som pålæg. Spis evt. ovnbagte rodfrugter til, se nedenfor.
Du kan lave pateen både i en vegetarisk og en vegansk udgave.
porrepaté med valnødder
¾ kg porrer
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
50 g valnødder
200 g hytteost (kan erstattes af 2 dl havre-creme fraiche)
100 g sojaflager (eller kornflager, evt. havregryn)
ca. 50 g rasp
1 spsk tørret, smuldret salvie
1 spsk tørret oregano
1 ½-2 dl sojafløde eller anden fløde
3-4 æg (kan erstattes af 3-4 spsk HUSK – loppefrøskaller)
Rens porrerne grundigt. Brug så meget som muligt af den grønne top. Tag ca. 1/2 porre fra. Skær resten af porrerne i strimler og hak hvidløgene.
Svits begge dele i olien, til porrerne er bløde.
Hak valnødderne og rør dem i porrerne sammen med hytteost eller creme fraiche, sojaflager, rasp, krydderurter og fløde (hvis du bruger loppefrøskaller så pisk dem ud i 1 dl af fløden). Tilsæt også et drys salt og peber.
Lad farsen stå 5-10 minutter og vurdér konsistensen. Måske skal der lidt mere rasp eller fløde i.
Smag farsen godt til, også med krydderurterne.
Hvis du bruger æg, så rør dem i farsen et ad gangen. Jo flere æg, du bruger, desto fastere bliver konsistensen i den bagte paté.
Kom farsen i en smurt bage- eller postejform.
Skær det resterende stykke porre i sammenhængende skiver og læg dem på pateen.
Læg folie over formen og sæt den i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og bag pateen til den er gylden og fast, når du prikker i den med en finger, 30-40 minutter.
Du kan også stege frikadeller af farsen.
både paté og frikadeller er velegnede som pålæg
ovnbagte rodfrugter med svampe og lakrids
Hej Kirsten .
Jeg bliver så sulten , når jeg læser og ser al din dejlige mad.
Jeg skal have 5 piger til middag her midt i måneden , kunne tænke mig at lave et lille tag selv bord. Hvad retter vil du forslå , og som passer sammen.
Tak for dejlig inspiration , jeg læser med glæde alt det ud sender.
Venlig hilsen Hanne
Hi Hanne,
Det er skønt at høre, at du lader dig inspirere, og jeg vil gerne komme med et par forslag til en lille frokost. Det kunne fx være:
grillede peberfrugter (du kan inkludere skiver af auberginer og squash) m chermoulasovs: http://wp.me/p5bjYH-I9 · eller grillet salat fra Uzbekistan: http://wp.me/p5bjYH-2tC
squash-tomattærte: http://wp.me/p5bjYH-2LC – eller tærte med skalotteløg og gedeost: http://wp.me/p5bjYH-c5
rødbedesalat m vandmelon, valnødder og feta: http://wp.me/p5bjYH-1Se
spidskålssalat m fersken (kan erstattes af mango) og dild: http://wp.me/p5bjYH-1Zk
marokkansk spicy appelsinsalat: http://wp.me/p5bjYH-2OZ
Rigtig god fornøjelse!
Kh Kirsten
Hej Kirsten,
jeg overvejer at servere porre-valnøddepostejen til nytårsaften. Og den kan vel godt laves et par dage i forvejen, ikke? Evt sådan, at den først bager helt færdig en halv time før serveringen?
(Tak for superfine opskrifter. Vi prøver gulerods-tataren til forret)
🙂
Mange hilsner
Charlotte
Hi Charlotte,
Tak for din hilsen og selv tak. Det lyder som et godt valg. Du kan sagtens halvbage postejen i forvejen. Og den kan også sagtens laves dagen i forvejen og bages færdig/varmes op i ovnen.
Jeg håber, I bliver glade for både forret og hovedret. Tataren har vakt glæde for alle, jeg har serveret den for. Jeg skal selv medbringe den til det nytårs-selskab, jeg er så heldig at være inviteret til.
Rigtig godt nytår – og
kh Kirsten