indisk linseret med søde kartofler og chili
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
indisk linseret med søde kartofler og chili
indisk gryderet med søde kartofler og chili
200 g sorte eller grønne linser
1 spsk brune sennepsfrø
100 g løg
4 fed hvidløg
½-1 chili
2 spsk olie
2-3 spsk reven ingefær
800 g søde kartofler
300 g fennikel
2 dl grøntsagsbouillon
2 dl tyk kokosmælk
1 spsk garam masala
frisk koriander eller fennikelgrønt
Kog linserne i rigeligt vand 15 minutter og afdryp dem. De kan evt. koges dagen i forvejen.
Rist sennepsfrøene i en tør gryde, til de ”springer”.
Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne). Hæld olien i gryden og svits de tre ting, til løgene er klare. Tilsæt ingefæren.
Skær kartofler og fennikel i små terninger. Kom dem i gryden sammen med bouillonen og de forkogte linser.
Hæld bouillonen og halvdelen af kokosmælken ved. Læg låg på gryden og lad retten simre 6-7 minutter.
Kom garam masala i og smag til med salt, ingefær og garam masala.
Servér linseretten med kogte korn som fx perlebyg eller perlespelt, evt. i form af en salat – eller vælg orientalsk rissalat.
Drys med koriander eller fennikelgrønt.