Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

21

august 2013

0

KOMMENTARER

fletbrød med nigellafrø

Skrevet af , Posted in brød

fletbrød med nigellafrø

___________________________________________________________________________________________________________________________________

10 g gær

2 ½ dl lunkent vand

50 g blødt smør

1 tsk sukker

½ tsk salt

ca. 300 g hvedemel

2 æg

100 g groft hvedemel

½ dl nigellafrø


Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt smør, sukker, salt, og 100 g hvedemel. Rør dejen i dejmaskinen nogle minutter eller brug en elpisker.

Pisk æggene sammen og kom det meste i dejen (gem lidt til pensling) sammen med det grove mel. Pisk endnu nogle minutter.

Tilsæt nigellafrøene og ælt resten af melet i. Kom kun så meget mel i, at dejen kan æltes.

Ælt dejen godt igennem, læg den i en tildækket skål og lad den hæve  ca. 2 timer.


Ælt dejen igennem og del den i tre dele. Rul dejen til lange ”reb”. Saml dem i den ene ende og flet dejen sammen. Overskydende dej kan bruges til boller.


Sæt brødet på bagepapir på en bageplade og lad det efterhæve ca. ½ time.


Pisk lidt vand i resten af ægget og pensl det på brødet. Drys med nigellafrø.


Sæt brødet i en 220 grader varm ovn og bag det 8 minutter. Skru ned til 200 grader og bag brødet, til det er gyldent, endnu ca. 10 minutter.


Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.