fish fingers uden fisk – med tatarsovs eller remoulade
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter, madpakke, smørrebrød
.
fiskefri fiskefingre til påskefrokosten
Fiskefingre uden fisk lyder som en umulighed. Det er det sådan set også. Derfor kalder jeg disse efterligninger for fuskefingre.
Men hvorfor efterligne dyr med planter, lyder det evindelige spørgsmål. Det er der alverdens gode grunde til. Dem kender de fleste af os.
Men nogle mener, det er helligbrøde at erstatte fisk og kød med plantemad. Til dem, der ikke kan se ideen i at forvandle noget animalsk, man holder af, til en plantebaseret udgave, vil jeg sige: giv det en chance. Prøv at smage. Du snyder dig selv for en klimakærlig og bæredygtig smagsoplevelse. Plantefisk giver en ualmindelig god smag i munden.
Glædelig påske!
.
fuskefingre til påskefrokosten
Fuskefingrene laves som en slags polenta, der skæres ud i passende “fingerstørrelse”, paneres og steges gyldne og sprøde i olie.
“Fingrene” passer fint ind i de øvrige frokost-ideer, jeg for kort tid siden foreslog. Du kan se dem her.
.
fuskefingre på smørrebrød
Hvis du laver færdigt smørrebrød til frokosten, er fuskefingrene fine som pålæg. Du kan pynte dem med tatarsovsen nedenfor, med remoulade, med marinerede agurker, løg etc.
Jeg har drysset med ærteskud og grønt fra bladselleri.
.
tatarsovs
Denne tatarsovs passer godt til fuskefingrene. Du kan også vælge remoulade.
.
denne opskrift går aldrig i fisk
De er påskegule, de er lækre, de er sprøde
.
fish fingers uden fisk
(20-30 stk.)
50 g skalotteløg
4 fed hvidløg
finthakket chili efter smag
2 spsk kokos- eller olivenolie + ekstra til stegning
7 dl grøntsagsbouillon (gerne vand + Herbamarebouillon)
150 g polentamel
50 g fuldkornsmajsmel
100 g afdryppede artiskokhjerter fra glas
2 spsk gærflager (kan udelades)
2 spsk tangpesto eller tangsennep (købes hos COOP eller hos Dansk Tang)
1-2 spsk reven ingefær
2 spsk tamari, salt, friskkværnet peber
kikærtemel
rasp, fx pankorasp eller glutenfrit rasp
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien sammen med chilien i en tykbundet gryde. Lad løgene blive let brunede.
Hæld bouillonen i gryden og bring den i kog. Tilsæt de to slags mel under piskning. Pisk i grøden jævnligt, indtil den tykner lidt.
Skær artiskokhjerterne i strimler og tilsæt dem sammen med gærflager, pesto, ingefær, tamari samt et drys salt og peber. Smag godt til.
Kog grøden til den slipper gryden. Rør jævnligt i den.
Bred grøden ud i en smurt, firkantet form og lad den stivne helt. Lad den gerne stå i køleskabet et par timer eller til næste dag.
Jeg har brugt en form, der måler 20×30 cm.
Skær majsgrøden ud i passende stænger. Afhængig af størrelsen kan du få mellen 20-30 fish fingers af denne portion.
Rør kikærtemelet ud i vand og tilsæt et drys salt. Jævningen skal være så tyk, at den kan fæstne til majsstykkerne.
Vend ”fingrene” i jævningen og derefter i rasp.
Steg ”fingrene” gyldne på begge sider i godt varm olie på en pande.
Servér gerne tatarsovs til ”fingrene” – eller remoulade.
.
.
Lavede i går Fuskefingre med tatarsauce, det var bare så super lækkert og meget velsmagende! Men det lykkedes mig ikke at nå at skaffe tangpesto! Brugte bare almindelig pesto ! Men det skal prøves i fremtiden! Men kunne jeg have brugt miso eller fish-sauce?
Kh
Malene
Kære Malene,
Det er dejligt at høre. Tusind tak.
Jeg tror, at både miso og fishsauce også vil fungere. Lav evt. forsøg med begge dele. Det kan ikke gå helt galt!
Glædelig påske.
Kh Kirsten