Cranks osteboller
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in brød
Cranks osteboller
15 g gær
2 ½ dl lunkent vand
200 g grahamsmel
1 tsk salt
ca. 150 g hvedemel
75 g cheddarost
yoghurt til pensling
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt grahamsmelet. Rør det grundigt sammen og stil skålen tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer.
Kom saltet i og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. Ælt så meget mel i, som dejen kan tage. Den skal være smidig og elastisk.
Stil dejen til hævning ½ time.
Riv osten og ælt ¾ i dejen. Rul dejen ud til et rektangel og skær 9 rektangulære ”boller” ud.
Sæt ”bollerne” på bagepapir på en bageplade og pensl dem med yoghurt.
Drys resten af osten på ”bollerne” og lad dem efterhæve endnu ½ time.
Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag brødene gyldne, ca. 20 minutter.
tip
I forhold til den gamle opskrift i ”Cranks grønne menubog” har jeg lavet halv portion. Jeg fandt også ud af, at der skal lidt mindre hvedemel i end i den gamle opskrift.
Også bagetiden har jeg forkortet – måske på grund af forskellige ovntyper.
brød cheddarost Cranks grønne menubog Cranks osteboller grahamsmel yoghurt