bønnepaté
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bønner som festret
bønnepaté
50 g løg
4 fed hvidløg
150 g porrer
4 spsk olivenolie
150 g bønnespirer
1 spsk tørret basilikum
1 spsk tørret oregano
½ spsk tørret salvie
½ l kogte bønner, fx kidneybønner eller brune bønner
25 g mandler
50 g rasp
1 dl havrefløde eller anden fløde
4 spsk majs- eller kikærtemel
Hak løg og hvidløg. Snit porrerne. Svits de tre ting i olien, til løgene er klare.
Skær bønnespirerne i små stykker og tilsæt dem sammen med krydderurterne. Svits endnu et par minutter.
Smag godt til med salt og friskkværnet peber.
Mos bønnerne let. Brug en stavblender eller en gaffel. Nogle af bønnerne må gerne forblive hele. Hak mandlerne. Rør begge dele i farsen.
Rør rasp og fløde i og smag til igen. Det er vigtigt, at farsen smager af krydderurterne.
Rør majs- eller kikærtemelet i.
Kom farsen i en ovnfast form og bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Du kan servere en almindelig brun sovs til – eller indkogt balsamico (lad 1 dl balsamico simre med et par skefulde sukker, til det tykner).
Hej Kirsten
Jeg vil gerne lave patéen til en festmiddag, hvor jeg skal lave en frygtelig masse mad. Derfor vil jeg høre, om den egner sig til at blive frosset ned og så genopvarmet inden servering? Vil gerne lave den en uges tid inden.
Bedste hilsner
Marie
Hi Marie,
Du kan sagtens fryse pateen ned, men du skal endelig varme den op, som du også skriver. Det bedste resultat får du, hvis du bruger æg.
Rigtig god fest. Jeg håber, pateen vil falde i god jord!
Kh Kirsten
Perfekt! Mange tak for svar😊