blomkålssne med eksotisk touch
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater, tilbehør
.
nu falder julesneen hvid …
… men det gør den jo så rent faktisk ikke, for vi får ikke hvid jul i år. Men for at du ikke helt skal undvære “sne” i julen, er her en salat – eller et tilbehør om man vil – der er hvidt og fnuglet som sne.
Det er såmænd bare et halvt blomkålshoved, der har været en gang i food processoren og på den måde har forvandlet både struktur og smag.
.
blomkål i julehumør
Når blomkål findeles så meget som her, får den en let nøddeagtig smag. Det passer fint med de ristede mandler (du kan også bruge hasselnødder eller – hvis du ikke kan tåle nødder – græskarkerner eller solsikkefrø).
Koriander og ristet sesamolie giver “sneen” et lidt eksotisk præg.
.
blomkålssne med eksotisk touch
(4 personer)
1/2 kg blomkål
1 bdt koriander (kan erstattes af persille)
50 g udblødte rosiner
50 g mandelflager
2 spsk ristet sesamolie
2 spsk citronsaft
salt, friskkværnet peber, rørsukker
.
Del blomkålen i mindre stykker og findel dem i food processoren.
Hak korianderen og rør den i blomkålen sammen med rosinerne.
Rist mandelflagerne gyldne og kom dem i ”sneen”.
Smag til med olie og citronsaft, salt og peber samt evt. et nip sukker.
Vend godt rundt og servér ”sneen”.
.
blomkålssneen passer til en postej
Hvis du vil servere blomkåls”sneen” til en postej, passer denne hjertepostej af kikærter fint til.