Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

7

november 2014

6

KOMMENTARER

bagte jordskokker, glaserede løg og hummus

Skrevet af , Posted in hovedretter

hurtig hverdgsmad

 

jordskokker og bananløg

Der er langt fra altid tid til indviklede retter, når aftensmaden skal på bordet. Der er derfor her forslag til en lynhurtig middag med bagte jordskokker og bananløg.

For at jordskokkerne og de glaserede løg skal kunne udgøre et helt måltid, foreslår jeg, at du serverer hummus til grøntsagerne. Men det kan også være “bøffer” eller en postej.

Og hvis det virkelig kniber med tiden, kan du købe hummus færdig – eller du kan servere frosne falafler til (Nutanas er udmærkede). Falaflerne varmes op i ovnen samtidig med at grøntsagerne bages.

Jordskokker er lækre små knolde, som hurtigt er bagt i ovnen eller svitset på panden. Lad være at koge dem, med mindre det er i en suppe. De bliver for vandede.

Jordskokker indeholder stoffet inulin, der er med til at holde blodsukkeret stabilt. Derfor er jordskokker især gode for folk med diabetes.


 

bagte jordskokker, glaserede løg og hummus

3/4 kg jordskokker

olivenolie

1/2 kg løg, gerne bananløg (aflange skalotteløg)

1/2 dl blåbær- eller ahornsirup

1 portion hummus

 

hummus

Jordskokker er dejlige rodfrugter, men de er besværlige at gøre rene. Hvis man skræller de små knolde, bliver der næsten ingenting tilbage. Her har jeg derfor skrubbet dem rene.

Brug en stiv børste og børst knoldene helt fri for snavs. Skær evt. sorte pletter eller ”knuder” væk. Vend jordskokkerne i olivenolie og læg dem i en bagform.

Pil bananløgene og læg dem i en anden bageform. Vend dem godt i siruppen og sæt dem i en 200 grader varm ovn 10 minutter.

Sæt jordskokkerne i ovnen efter de 10 minutter og bag løg og jordskokker, indtil begge dele er møre, endnu ca. 15 minutter. Stik i grøntsagerne for at mærke, om de er møre.

Lav imens humussen.

Da jeg har gang i spirer i øjeblikket, har jeg drysset med de små næringsrige spirer.

 

jordskokker og bananløg 1

Share

6 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Lene Bodekær Herler
      • Lene Bodekær Herler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.