bagte jordskokker, glaserede løg og hummus
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
hurtig hverdgsmad
Der er langt fra altid tid til indviklede retter, når aftensmaden skal på bordet. Der er derfor her forslag til en lynhurtig middag med bagte jordskokker og bananløg.
For at jordskokkerne og de glaserede løg skal kunne udgøre et helt måltid, foreslår jeg, at du serverer hummus til grøntsagerne. Men det kan også være “bøffer” eller en postej.
Og hvis det virkelig kniber med tiden, kan du købe hummus færdig – eller du kan servere frosne falafler til (Nutanas er udmærkede). Falaflerne varmes op i ovnen samtidig med at grøntsagerne bages.
Jordskokker er lækre små knolde, som hurtigt er bagt i ovnen eller svitset på panden. Lad være at koge dem, med mindre det er i en suppe. De bliver for vandede.
Jordskokker indeholder stoffet inulin, der er med til at holde blodsukkeret stabilt. Derfor er jordskokker især gode for folk med diabetes.
bagte jordskokker, glaserede løg og hummus
3/4 kg jordskokker
olivenolie
1/2 kg løg, gerne bananløg (aflange skalotteløg)
1/2 dl blåbær- eller ahornsirup
1 portion hummus
Jordskokker er dejlige rodfrugter, men de er besværlige at gøre rene. Hvis man skræller de små knolde, bliver der næsten ingenting tilbage. Her har jeg derfor skrubbet dem rene.
Brug en stiv børste og børst knoldene helt fri for snavs. Skær evt. sorte pletter eller ”knuder” væk. Vend jordskokkerne i olivenolie og læg dem i en bagform.
Pil bananløgene og læg dem i en anden bageform. Vend dem godt i siruppen og sæt dem i en 200 grader varm ovn 10 minutter.
Sæt jordskokkerne i ovnen efter de 10 minutter og bag løg og jordskokker, indtil begge dele er møre, endnu ca. 15 minutter. Stik i grøntsagerne for at mærke, om de er møre.
Lav imens humussen.
Da jeg har gang i spirer i øjeblikket, har jeg drysset med de små næringsrige spirer.
Jeg tror jeg laver denne ret i morgen. Har masser af jordskokker i haven 🙂
Kan du have en dejlig weekend Kirsten.
Knus fra Wanda
Wanda, dit heldige asen – jordskokker i haven! Og det her er hurtig mad. Jeg tror, du især bliver glad for de glaserede løg. Dem er jeg temmelig vild med.
Hav en god weekend – knus fra Kirsten
Lyder som en delikat ret, jordskokker er skønne-!
Tilberedte en dejlig rødkålssalat i onsdags med helt frisk rødkål
sammen med æblestykker, jordskokker, fint revet skal af økologisk citron og en saft af citron og blodappelsin med lidt honning i . Lidt hakkede valnødder i.
Kære Lene, Tak for din hilsen. Din salat lyder simpelt hen fantastisk. Den vil jeg bestemt lave. Farvekombinationen lyder også god. Må jeg kopiere den og lægge den på bloggen til glæde for alle læserne?
Kh Kirsten
JA, kære Kirsten Skaarup, det kan du tro, du må!!
den ser bestemt godt ud og smager dejligt.
Det er så herligt med de mange variationer, som kan tilberedes med grøntsagerne og frugterne.
Kh Lene
Tusind tak, Lene. Jeg tror, salaten skal være salaten til årets julemiddag, så den kommer nok først på bloggen medio december. Jeg synes altid det er svært at finde på nyt med rødkål, så jeg er glad for din inspiration. Måske laver jeg en smule om på den, for der er jo utallige muligheder med grøntsager!
Kh Kirsten