avocadoer i form
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
avocadotatar
Avocado er en af mine yndlingsfrugter. Avocado kan spises alene eller i salater, blendet som suppe, som pålæg på rugbrød, som dip og meget mere.
Det nemmeste er blot at dele frugten og dryppe den med lidt citron. Her er forslag til en lidt mere festlig servering med flere smagsoplevelser.
Avocado er en af de sundeste fødevarer, vi har. Det siges, at hvis man strander på en øde ø, kan man overleve, blot der er avocadoer. Især er de sunde fedtstoffer fantastiske for kroppen.
avocado i form
2 modne, men faste avocadoer
1 limefrugt
100 g friske tomater
2 spsk finthakkede, tørrede tomater i olie
1 spsk hakkede sorte oliven
1 spsk hakkede kapers
1 fed presset hvidløg
en håndfuld ærter eller friske krydderurter
Del avocadoerne og tag kødet ud. Skær det i små terninger og vend dem straks i limesaft. Drys med lidt salt og peber.
Skær også de friske tomater i små terninger.
Bland forsigtigt avocado, frisk og tørret tomat, oliven og kapers med presset hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Et par spsk af tartaren kan serveres på tallerkner. Jeg har presset tarteren lidt sammen i små metalforme og drysset med lidt ærter ved serveringen. Du kan også drysse med lidt frisk timian, basilikum eller koriander.