avocado i spicy kokosdressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
avocado i spicy kokosdressing
______________________________________________________________________________________________________________________________________
Denne pikante forret er inspireret af den sydamerikanske ret ceviche.
Ceviche er en salat eller forret, som normalt laves med rå fisk, men da der som bekendt ikke findes dyr i mit køkken, er fisken her erstattet af kokosnød.
dressing
2 dl tyk kokosmælk
1 økologisk limefrugt
½-1 chili (eller tørrede chiliflager)
1 fed presset hvidløg
1 spsk reven ingefær
50 g frisk kokos
½ agurk
1-2 avocado
koriander
Rør kokosmælken sammen med saften og 1 tsk reven skal af en lime. Nogle limefrugter er svære at rive. Hvis det er tilfældet så hak det grønne af skallen fint.
Hak så meget chili, du har lyst til og kom det i kokosmælken sammen med presset hvidløg og ingefær.
Smag rigtig godt til med limesaft, – skal, salt og sukker.
Skær kokoskødet i tynde små skiver. Skær agurken i ”pinde”. Rør begge dele i kokosdressingen.
Skær avocadoerne i skiver og læg dem på et fad. Fordel kokosblandingen øverst og drys med koriander.