voksbønner a la Salina
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
en salt-ø i Italien
Den lille ø Salina hører til de Æoliske øer nord for Sicilien. Øen har fået sit navn efter dens vigtigste produkt, salt.
Foruden salt bugner det med kapers og tørrede tomater. Det er grunden til at mine danske voksbønner er havnet i denne gode blanding. Voksbønner smager nemlig ikke af så meget i sig selv, men de stærkt smagende tomater og kapers sætter kulør på retten.
Salina er en smuk lille ø. Her er der udsigt til vulkanen på øen Stromboli. I øvrigt er noget af filmen “Postbudet” optaget på Salina.
danske bønner møder italienske produkter
voksbønner a la Salina
400 g voksbønner
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
6 tørrede tomater i olie
1 spsk citronsaft
2 tsk tørret oregano
½ dl kapers
persille
Nip bønnerne og læg dem i kogende vand. Kog dem 6 minutter og overhæld dem med koldt vand.
Skær hvidløgene i skiver og svits dem i olien til de er let gyldne. Skær tomaterne i strimler og kom dem på panden sammen med citronsaft og oregano. Tilsæt et drys salt, et nip sukker og friskkværnet peber.
Vend kapers og bønner i de øvrige ingredienser. Tilsæt evt. en spsk olie mere.
Drys med lidt frisk persille.
Salaten kan serveres varm eller kold.