Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

8

september 2023

2

KOMMENTARER

ternet squashtærte med oliven

Skrevet af , Posted in frokostretter, hovedretter

.

en  hverdagsklassiker: squashtærte

Sommeren fortsætter, og squashene er stadig leveringsdygtige, så der er brug for ideer til at anvende dem på en lækker måde.

Hvis du har været igennem alle supperne, de fyldte squash og lasagnerne,  så prøv denne tærte. En tærte er altid velkommen, så her er forslag til en nem og billig ret. Her er squash i bunden og cashewcreme på toppen.

.

store eller små tærter

Tærten kan bages som én stor eller flere mindre portionstærter.

En tærte er lige velegnet som frokostret og middagsret. En stor skål grøn salat – romainesalat fx –med hvidløgsdressing passer fint til. Tærten er også praktisk at medbringe som “madpakke”.

.

tærte – nu med dekoration!

Tærterne har fået et ternet mønster af tynde strimler squash – og sorte oliven både pynter og giver god salt smag til tærterne.

.

ternet squashtærte med oliven

(4 personer)

dej:

50 g smørbar eller cashewsmør fra NatureSource

100 g hvedemel

100 g grahamsmel eller rugmel 

(se opskrift på glutenfri tærtebund her, her eller her)

1 dl vand

1 dl plantefløde

fyld:

½ kg squash

sorte oliven uden sten

olivenolie

basilikum eller koriander

cashewcreme:

100 g cashewkerner

1 dl vand

2 spsk chiafrø

1 ½ – 2 dl plantefløde

finthakket chili efter smag

4 fed presset hvidløg

evt. 1 spsk knuste spidskommenfrø

tamari, friskkværnet peber

.

Start med at sætte cashewkernerne i blød i vand, der dækker. Lad dem udbløde 6-8 timer.

Lav dejen:

Smulder de to slags mel i fedtstoffet, og tilsæt væden samt et nip salt. Ælt dejen sammen og lad den hvile en times tid.

Hvis du vil lave tern på tærten, så høvl noget af det grønne af squashene. Brug en tyndskræller og skær stykkerne i tynde strimler.

Skær squashene i skiver.

Lav cashewcremen:

Afdryp cashewkernerne og blend dem med 1 dl vand.

Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, til konsistensen er passende. Cremen skal kunne smøres ud på squashene.

Smag til med chili, hvidløg, evt. spidskommen, samt tamari og peber. Cremen skal smage af temmelig meget.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform – eller i flere portionsforme.

Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i en 200 grader varm ovn ca. 8 minutter.

Fordel squashskiverne på tærtebunden og læg cremen øverst. Dekorér evt. med strimler af squash og sæt sorte oliven på. Dryp med lidt olivenolie.

Bag tærten færdig, 30-35 minutter. Lad tærten sætte sig lidt og drys med den valgte krydderurt.

.

.

Share

2 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.