tærte med langtidsbagte tomater
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
tærte med langtidsbagte tomater
Langtidsbagte tomater er en rigtig lækkerbisken. Her er tomaterne havnet i en tærte sammen med skalotteløg, der giver tærten et helt særligt pift sammen med de sød-syrlige tomater.
½ kg langtidsbagte blomme- eller sherrytomater, se her (evt. tørrede tomater i olie)
tørret oregano, timian og basilikum
6 fed hvidløg
olivenolie
salt, peber, råsukker
100 g små skalotteløg
150 g blød gedeost eller ricottaost
frisk timian og/eller basilikum
tærtebund:
100 g blødt smør
100 g fuldkornshvedemel
ca. 100 g hvedemel
½ dl vand
½ tsk salt
Gør tomaterne klar til ovnen, se opskriften her. Sæt tomaterne i en 130 grader varm ovn 30 minutter.
Del skalotteløgene i halve eller kvarte.
Ælt hurtigt dejen sammen til tærtebunden. Ælt så meget hvedemel i, at dejen bliver tilpas fast. Sæt den i køleskabet en halv times tid.
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel.
Tag tomaterne ud af ovnen og skru op til 200 grader. Forbag tærtebunden 10 minutter.
Smør den valgte ost ud på tærtebunden og læg tomater og skalotteløg i et pænt mønster på osten.
Bag tærten færdig i en 200 gader varm ovn ca. 20 minutter.
Pynt med lidt frisk timian og/eller basilikum.