spidskålssalat m proteiner og knas på toppen
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
3. marts 2015
hjælp til gamle kartofler
Her i marts er de gamle kartofler lidt trætte. Derfor får man mere smag for “pengene”, hvis man forvandler kartoflerne til pandekager, rösti, frikadeller eller andre retter med kartofler, der ikke bare koges eller bages.
Disse små kartoffelpandekager stammer fra Riga i Letland. Se opskriften her.
2. marts 2015
1. oplag udsolgt
Bogen om at bage fantastiske brød uden at ælte dejen, udkom for godt en måned siden. Nu er 1. oplag på 8.000 eksemplarer udsolgt.
Andet oplag er netop udkommet, og nu kan bogen også bestilles hos alle landets boghandlere. Tidligere var den kun til salg hos Arnold Busch, Bog & Idé og Dansk Supermarkeds butikker.
Læs mere om bogen her.
1. marts 2015
en gruelig god salat
Jeg er vokset op med spidskål, og jeg elsker spidskål. Derfor var min overraskelse stor, da jeg for nogle år siden fandt ud af, at mange danskere slet ikke kender den milde, sprøde kål.
Det har heldigvis forandret sig. Spidskål er især blevet populær i salatskålen, og det er virkelig glædeligt, for de almindelige grønne salatblade indeholder ikke megen næring. Spidskål derimod (og alle de andre kålsorter) er supersunde. Kål indeholder A-, B- og C-vitaminer og mineraler som kalk, fosfor og magnesium m.fl. Men måske allervigtigst: nyere forskning viser, at to stærke antioxidanter, glutathione og quercetin, ser ud til at være virksomme mod visse typer kræftceller.
spidskål: kongen af kål i godt selskab
Spidskålssalaten passer fint til en ret, som ikke indeholder særlig mange proteiner.
Jeg har tilsat forskellige proteinrige produkter til salaten: edamamebønner, linser eller ris, græskarkerner og gojibær (som også er meget vitamin- og mineralrige).
spidskålssalat m proteiner og knas på toppen
4 spsk gojibær (kan erstattes af tranebær)
50 g sorte ris eller sorte linser, evt. råris
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 spsk sesamfrø
4 spsk græskarkerner
1/2 tsk salt
150 g edamamebønner (kan erstattes af kogte kidneybønner eller kikærter)
1 lille spidskålshoved
2 stilke bladselleri
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
2 tsk dijonsennep
Sæt gojibærrene i blød, hvis de er tørrede.
Kog ris eller linser i dobbelt mængde vand. Kog linserne 20-25 minutter. Kog risene 25-30 minutter. Afdryp og afkøl linser eller ris.
Pres hvidløgsfeddene og svits dem let i olien på en pande. Tilsæt sesamfrø og græskarkerner og rist dem, til de er gyldne. Drys med lidt salt.
Bælg bønnerne.
Snit spidskålen fint og skær bladsellerien i skiver.
Bland alle ingredienserne med undtagelse af de ristede kerner.
Rør en dressing af olie og citrussaft. Smag til med sennep, salt og peber, måske også et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys med de ristede kerner og frø.
tak for endnu en god madoplevelse – hele familie satte stor pris på salaten
Ih, hvor er det dejligt at høre, Karina. Tusind tak for den dejlige melding. Og ekstra skønt, at salaten faldt i alles smag!
Kh Kirsten
Hvad skulle jeg gøre uden dig og dine id…..
Kærlig hilsen Åse
Kære Åse,
Ja, det ved jeg jo ikke rigtigt! Men hvis du mener, du bliver inspireret, er jeg selvfølgelig både glad og stolt!
Kh
Kirsten