spicy mangosuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
spicy mangosuppe
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
1 spsk sorte sennepsfrø
1 spsk spidskommenfrø
2 spsk rapsolie
1-2 tsk karry
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 chili (eller efter smag)
ca. 5 dl grøntsagsbouillon
2-3 dl kokosmælk (kan erstattes af bouillon)
1 stor moden mangofrugt
½-1 peberfrugt
citronsaft
4 spsk snittede mynteblade
frisk koriander
Rist senneps- og spidskommenfrøene på en tør pande. Kom dem i en morter og stød dem.
Hæld olien på panden og tilsæt karry. ”Brænd” karryen af et øjeblik.
Hak løg, hvidløg og chili efter smag og svits dem 2-3 minutter.
Hæld bouillonen i en blender sammen med halvdelen af krydderierne, løgene og kokosmælken.
Skær mangofrugten og peberfrugten i terninger og kom dem i blenderen.
Blend suppen til den er helt ensartet. Hvis den er for tyk, så tilsæt lidt mere bouillon.
Smag til med citronsaft, salt og sukker. Lad gerne suppen stå i køleskabet til næste dag.
Smag til igen og tilsæt myntebladene.
Servér suppen portionsvis, evt. med en skefuld kokosmælk, og drys med resten af krydderierne. Drys også med lidt koriander.
Suppen kan serveres varm eller kold.