Sørens knækbrød
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
Jeg kan desværre ikke prale af, at jeg har skabt dette lækre knækbrød, for jeg smagte det første gang hos den gode kok Søren Ørum i Restaurant “Ved Kæret” i Nordby på Samsø.
Jeg blev vild med knækbrødet og fik lov af bringe opksriften videre. Det er hermed gjort!
Knækbrødet er meget hurtigt og enkelt at bage.
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bagepulver
3-3 1/2 dl hvedemel
1/2 dl olie
1 dl vand
græskarkerner
reven emmentalerost (kan udelades)
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Start med 3 dl mel. Tilsæt et drys salt og rør olie og vand i. Måske må der tilsættes lidt mere mel.
Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud – evt. mellem to lag bagepapir.
Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids passende stykker i dejen med en kniv. Drys med græskarkerner eller andre frø og/eller kerner samt evt. reven ost.
Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Lad knækbrødet afkøle på en bagerist, knæk det i stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt dåse.