små pandekager med stuvede kantareller
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
små pandekager med stuvede kantareller
________________________________________________________________________________________________________________________________________________
.
pandekager:
100 g hvedemel
75 g grahamsmel
3 ½ dl mælk eller sojamælk
2 æg (kan erstattes af 50 g sojamel)
2 spsk olivenolie
stuvede kantareller:
100 g løg
4 fed hvidløg
400 g kantareller eller andre svampe
2 spsk olivenolie
½ spsk spsk tørret timian
2 spsk citronsaft
ca. 2 dl sojafløde eller anden fløde
evt. 1 spsk maizenamel
50 g tør gede- eller fåreost (kan udelades)
frisk timian
Lav pandekagerne: bland de to slags mel og tilsæt 1 tsk salt. Pisk væden i og sørg for at der ikke er klumper i dejen.
Pisk æggene i et ad gangen (eller pisk sojamelet i) og tilsæt olien. Lad dejen hvile ½ time. Vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes lidt mere væde. Dejen må ikke være for tyk. Steg små pandekager af den.
Hak de to slags løg. Skær kantarellerne igennem eller i kvarte, hvis de er store.
Svits løgene et par minutter i olien. Tilsæt svampe, tørret timian og citronsaft. Svits svampene for rask varme, intil væden er fordampet.
Hæld fløden ved og kog den lidt ind. Hvis den er for flydende, så jævn med lidt maizenamel rørt ud i vand.
Smag stuvningen godt til med salt, peber, citronsaft og timian.
Fordel stuvningen på pandekagerne og rul dem sammen – eller fold dem blot. Læg pandekagerne i en smurt ovnfast form og varm dem 5-10 minutter i en 200 grader varm ovn.
Drys evt. lidt flager af ost på ved serveringen – samt frisk timian.
Servér pandekagerne med et par salater, gerne med quinoa eller bønner – og fx også en rødbedesalat med æble bladselleri og pistacienødder.
.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift, kødfri opskrift