selleri”cannelloni” m hasselnødder og persilleolie
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
Disse små godbidder med selleri er lidt “julede” og velegnede både som forret eller som frokostret.
Sellerien skæres i meget tynde skiver, som kan rulles sammen om nøddefyldet – eller skiverne kan lægges sammen to og to med fyldet i midten.
Det er en enkel ret, der samtidig er festlig.
Du kan se endnu en ret med selleri-“cannelloni” her. Det er selleriskiver med spinatfyld i tomatsovs.
selleri”cannelloni” m hasselnødder og persilleolie
75 g havre- eller speltflager
ca. 1 dl sojafløde eller anden fløde
1 meget stor selleri (der skal bruges ca. 600 g)
250 g rosenkål
50 g hasselnødder
4 dadler
3 spsk HUSK
3-4 spsk tamari
persilleolie:
1 bdt persille
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
Udfordringen i denne ret er at skære sellerien i meget tynde skiver. Den bedste måde er at bruge en pålægsmaskine. Ellers er et mandolinjern den bedste løsning, men jernet vil formentlig ikke være bredt nok til at skære store skiver af sellerien.
Hvis det ikke kan lykkes at skære helt tynde skiver af sellerien, kan man vælge af lægge fyldet mellem to skiver selleri i stedet for at lave de små ”rør”, som kræver tynde skiver.
Sæt flagerne i blød i fløden en halv times tid.
Skær den store selleri igennem på midten og skær 12-16 skiver så store som muligt.
Læg skiverne i kogende vand og bring vandet i kog. Tag skiverne op (lad skiverne koge et par minutter, hvis de er tykke).
Tag 10-15 løse blade fra rosenkålene. Skær resten af kålene igennem og kom dem i kogevandet. Bring vandet i kog og kog dem 3 minuttter. Afdryp dem. Læg de løse blade i vandet et øjeblik og afdryp også dem. Gem dem til den færdige ret.
Drik vandet eller brug det i en suppe. Det er sundt og smager dejligt.
Skær rosenkålene i små stykker. Hak dadlerne fint.
Hak nødderne mellemfint med en kniv og rist dem gyldne på en tør pande. Tag 3 spsk nødder fra og hak dem meget fint. Sæt dem til side.
Rør rosenkålen og nødderne i de udblødte flager sammen med HUSK og tamari.
Smag til med tamari og peber.
Rul fyldet ind i selleriskiverne, hvis de er tynde. Hvis du har tykke skiver, så læg skiverne sammen to og to med fyldet.
Der vi sikkert være for meget fyld. Læg det i en ovnfast form og bag det sammen med sellerierne.
Sæt sellerierne i en smurt ovnfast form. Rør de finthakkede mandler i 3 spsk olivenolie og læg det på toppen af sellerierne.
Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag dem ca. 20 minutter eller til overfladen er gylden.
Persilleolien: hak persillen fint, gerne i en persillehakker.
Pres hvidløget og rør det i olien sammen med persillen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér selleriretten med de løse blade og persilleolien.
Da jeg skar selleriskiverne ud, blev de hjerteformede. Måske er retten egnet til en scoremiddag?
Servér gerne en salat med lilla rodfrugter eller broccoli og blomkål med nicoisedressing til selleritetten.
Hej!
Det ser meget lækkert ud, men jeg bliver altid lidt ængstelig når der er HUSK/loppefrøskaller i… har ofte oplevet en lidt slimet konsistens… hvordan er det med det i denne opskrift?
Mange hilsener
Trine
Kære Trine,
Skønt at retten lokker! Det er rigtigt, at loppefrøskaller godt kan klistre lidt. Der er dog ikke så mange i her, at det burde være et problem.
Men vil du være på den sikre side så brug et æg i stedet (hvis du altså spiser æg) eller hørfrøskum, evt. æggeerstatnig som pulver (købes i helsekostbutikker) eller de nye veganske “æg”.
Kh Kirsten