salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
salat af perlebyg, hasselnødder, hyben og brombær
salat af naturens gratis gaver
200 g perlespelt, perlerug eller perlebyg
50 g friske hasselnøddekerner
175 g faste hyben
100 g brombær
1 god håndfuld ærtespirer eller andre grønne blade
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike eller anden eddike
ca. 1 spsk sennep
3 spsk hakkede kapers
Kog kornene i rigeligt vand tilsat et drys salt ca. 15 minutter. Tyg på et par korn for at mærke, om de er møre.
Afdryp og afkøl kornene.
Skær nødderne igennem og rist dem gyldne på en tør pande.
Skær de faste hyben i fire dele og skrab kernerne ud. Skær ”kødet” i strimler.
Bland alle ingredienserne.
Rør en dressing af olie og eddike og et par spsk vand. Smag til med sennep, salt og peber.
Rør de hakkede kapers i og smag til igen.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.