rødbederösti m. marinerede squash
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
rødbederösti m. marinerede squash
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
300 g rødbeder
300 g kartofler
50 g skalotteløg
2 spsk hakket, frisk salvie
olie til stegning
marinerede squash:
1 squash (ca. 350 g)
4 spsk olivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
50 g små sorte nicoise oliven
Normalt er en rösti en tynd ”pandekage” af revne kartofler.
Her har jeg lavet röstierne med halvt rødbede/halvt kartofler – og så er de blevet firkantede!
Du kan selvfølgelig stege röstierne, som du ønsker. De kan være runde eller firkantede – eller de kan steges som frikadeller. Vigtigt er det, at panden og olien er MEGET varm, når du sætter röstierne på panden. Ellers hænger de i.
.
Skræl rødbederne og riv rødbeder og kartofler på den grove side af råkostjernet.
Hak skalotteløget og bland de tre ting sammen med salvien. Tilsæt et godt drys salt og peber. Smag til. Pres massen godt sammen i en skål og lad den stå 10 minutter.
Steg små firkantede, lidt tykke rösti eller steg dem runde og tynde – eller som frikadeller. Pres grøntsagsmassen ned i den varme olie. Olien skal være godt varm, når du sætter “pandekagerne” på panden. Skru lidt ned for varmen og steg röstierne 5-7 minutter på hver side afhængig af tykkelsen.
Mærk om du kan få en spatel ind under, før du vender dem.
Steg röstierne efter ønske og hold dem varme. Eller varm dem op i ovnen på et senere tidspunkt.
Skær papirtynde skiver af squashen på den lange led. Brug gerne en mandolin.
Rør olie og citrussaft sammen og smag godt til med salt, peber og et nip råsukker.
Læg skiverne i dressingen og tilsæt de sorte oliven.
Lad squashene trække et par timer eller natten over.
Servér de marinerede squash oven på röstierne og giv også en salat til, fx en salat med kidney- og edamamebønner, samt et godt stykke brød.
.
salat med kidney- og edamamebønner