quinoasalat m broccoli og røde gulerødder
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
kulørt salat med sennepsdressing
De små quinoafrø er meget proteinrige, og en quinoasalat er derfor altid et godt supplement til en hovedret.
kulkørte gulerødder
Der er kommet flere gamle sorter gulerødder frem, fx gule, røde og tofarvede. Men man kan naturligvis også bruge de kendte orange rødder.
quinoasalat m broccoli og røde gulerødder
150 g quinoa
250 g broccoli
250 g gulerødder, evt. røde, gule og tofarvede
2 julesalat
dresssing:
5 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
ca. 1 spsk sennep
1 spsk finthakket skalotteløg
1 fed presset hvidløg
salt, peber, råsukker
Læg quinoaen i vand et kvarters tid. Skyl den og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand og et drys salt ved og kog quinoaen 15-20 minutter. Alt vandet skal være fordampet. Lad quinoaen afkøle i gryden.
Skær broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Hæld evt. kogende vand over og lad kålen stå et par minutter. Afdryp den.
Skær den/de valgte gulerødder i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.
Skær julesalaten i ringe og bland alle ingredienserne.
Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og evt. mere sennep og/eller citron.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.