muffins m squash og gulerod
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
mad-muffins
Vi kender mest muffins som en slags “kage” – eller i al fald noget med sukker i.
Men madmuffins er også lækre. Disse “fluffy” muffins er med squash og gulerod, og de kan spises som tilbehør til mange slags retter. Især er de velegnede til supper og salater. Men de kan også erstatte en frikadelle eller en postej i en hovedret.
muffins m squash og gulerod
200 g squash
200 g gulerødder
50 g valnødder
200 g hvedemel
2 spsk blå birkes (kan udelades)
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 tsk friskkværnet peber
½ dl olivenolie
2 dl mælk
2 æg
Riv squash og gulerødder groft.
Hak også valnødderne groft. Bland de tre ting.
Bland mel, birkes, bagepulver og salt og kom det i grøntsagerne.
Rør olie og mælk i dejen og tilsæt æggene et ad gangen.
Læg dejen i muffinsforme af papir eller i en smurt muffinsform, evt. foret med pergamentpapir. Der bliver 12 muffins af denne portion.
Sæt de små brød i en 200 grader varm ovn og bag dem gyldne, 20-25 minutter.
Hej Kirsten
Tak for en fantastisk hjemmeside og kæmpe opskriftssamling! Din side (og dine bøger) er virkelig til stor inspiration.
Har du en idé til hvad man kan lave af frosting til sådan nogle madmuffins her? Det kunne være sjovt at pynte dem på samme måde som almindelige søde muffins, men bare med en salt frosting i stedet…
På forhånd tak,
Kh Anja
Kære Anja,
Mange tak for din hilsen. Og hvor er jeg glad for at høre, at du synes om min side og om opskrifterne. tusind tak.
Jeg har ikke selv tænkt på ideen med frosting af muffinsene, men den er da virkelig god. Jeg vil foreslå smøreost ( vegansk eller almindelig) smagt til med et krydderi, fx spidskommen, fennikel eller lign. – eller med hakkede krydderurter som basilikum, koriander, timian etc. Der kan også tilsættes farve, fx fra rødbedesaft eller gulerodssaft. god fornøjelse med udsmykningen!
Kh Kirsten
Tusind tak for dit hurtige svar Kirsten! Jeg laver dem til min fødselsdag på lørdag, de skal nok blive rigtig flotte, det var en god idé med smøreosten, de har den vist vegansk i min lokale helsekost.
Kh Anja
Hi igen Anja, Skriv gerne hvordan det gik med toppingen!
Kh Kirsten
Har lige set disse og de skal da snart laves – Tak Kirsten 🙂
Ser lækre ud! Kan man erstatte æg med hørfrø-æg?
Mvh Randi
Kære Randi,
Det glæder mig. Jeg har desværre ikke prøvet opskriften uden æg. Det går muligvis, men muffins’ene vil hæve mindre. Måske er det en idé at lave en lille portion som et forsøg?
Kh Kirsten
Jeg prøvede din opskrift på disse grøntsagsmuffins, da den lød så lækker. Dog kan vi ikke tåle korn, så den erstattede jeg med en blanding af boghvedemel og kikærtemel ca. halvt af hver og lidt over i forhold til de 200 g. hvedemel. De blev rigtig gode og familien guffede, sammen med rødbedefrikadellerne, hvor jeg erstattede korn med amarant + en citronchili (fra Toftegårdens gartneri/haven). Dertil en dressing på cashewnødder med soltørrede tomater + havens krydderurter. Mums
Tak for dine altid inspirerende opskrifter.
Kh.
Annette
Kære Anette,
Mange tak for din hilsen. Det er dejligt at høre, at opskriften på muffins også fungerer med andre slags mel. Og godt at rødbedefrikadellerne også blev gode, oven i købet med amarant. Jeg har selv en citronchili stående, og den er rigtig god, synes jeg. Den er dog ikke fra Toftegårds gartneri, som jo er specialist i chili (+ tomater mv.) Et dejligt sted.
Kh Kirsten
Kære Kirsten 🤩
Mange tak for dine inspirerende opskrifter 🙏
Dine squash muffins lyder virkelig lækre, så dem vil jeg gerne prøve at lave. Men jeg har cøliaki, og tåler derfor ikke hvedemel, men heller ikke boghvedemel, bælgfrugter – kikærtemel, kokos, mange frø, HUSK – loppefrøskaller, nødder, mandler, mælkeprodukter, sojaprodukter og natskyggefamilien, herunder peber.
I stedet for peber bruger jeg lidt spidskommen.
Har du mon forslag til hvad jeg i din opskrift kan erstatte mælk, valnødder og hvedemel med?
Havremel og fuldkornsrismel er ok for mig.
Hvilke glutenfri og bælgfrugtsfri melsorter ligger sig op af fx hvedemel?
speltmel?
boghvedemel?
kikærtemel?
Spørger fordi opskrifter hvor ovennævnte meltyper indgår, og som jeg ikke tåler, kan jeg jo så erstatte med fx havremel og fuldkornsrismel.
De bedste hilsner
Kirsten
Kære Kirsten,
Selv tak. Det er dejligt, at du har glæde af opskrifterne.
Desværre har jeg ikke mulighed for at svare på dine spørgsmål. Det er arbejdsmæssigt helt uoverkommeligt for mig, hvis jeg skal afprøve alle opskrifter med mel med 6-8 forskellige typer.
Der findes rigtig gode kogebøger med glutenfrie opskrifter. Jeg vil anbefale dig at kigge i dem. Du finder dem helt sikkert på biblioteket.
Kh Kirsten
Tilføjelse til mine spørgsmål: Sesammel reagerer jeg negativt på.
Smør er ok.
Vil glæde mig til at høre fra dig 😊🤩
Kærligst Kirsten 🌸
Hi igen Kirsten,
Se svaret nedenfor.
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy