kernebøffer m bløde løg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
bøffer der gir’ en god smag i munden
kernebøffer m bløde løg
150 g røde linser
100 g græskarkerner
3 fed hvidløg
50 g løg + 100 g til bløde løg
1 bdt persille
4 spsk snittet krydderurt: løvstikke, mynte, oregano eller andet
3 spsk HUSK (eller 1 æg + lidt rasp)
ca. 3 spsk tamari
1-2 spsk citronsaft
hvedemel
olie til stegning
Kog linserne møre i dobbelt mængde vand 15-20 minutter. Se efter at vandet ikke koger væk.
Findel græskarkernerne, fx i en persillekværn.
Pres hvidløgene og hak de 50 g løg fint.
Rør græskarkerner, hvidløg og løg i linserne.
Snit krydderurterne og tilsæt dem sammen med HUSK (eller æg + rasp), tamari og citronsaft.
Smag farsen godt til med tamari og peber.
Form 12-14 bøffer af farsen. Vend dem i lidt hvedemel og sæt dem i godt varm olie på en pande. Skru lidt ned for varmen og steg bøfferne gyldne på begge sider.
Skær det sidste løg i ringe og steg dem gyldne i et par spsk olie.
Servér bøfferne med de bløde løg på toppen.