asparges med mavebælte og jordnøddedip
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
asparges med mavebælte
________________________________________________________________________________________________________________________________________
12 tykke hvide asparges
1 agurk
frisk timian
jordnøddedip
3 spsk groft jordnøddesmør
ca. 1 spsk tamari
evt. 2 fed hvidløg
evt. chiliflager
Skræl aspargesene og læg dem i kogende vand tilsat et drys sukker.
Kog aspargesene ca. 3 minutter og afdryp dem.
Skær 8 tynde skiver agurk på den lange led.
Vikl to stykker agurk om aspargesene med tre i hvert ”bundt”. Læg aspargesene på fire tallerkener og pynt med timian. Drys med friskkværnet peber.
Smag jordnøddesmørret til med tamari. Tilsæt så meget vand, at dippet bliver lidt mere flydende (men pas på, det må ikke blive for tyndt).
Du kan også smage dippet til med lidt knust hvidløg og chili.