kartoffelsuppe med kidneybønner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
kartoffelsuppe med kidneybønner
____________________________________________________________________________________________________________________________
1 spsk spidskommenfrø
4 forårsløg eller 1 porre
4 fed hvidløg
4 spsk olivenolie
1 kg kartofler
2 spsk hakket ingefær
ca. 1 l grøntsagsbouillon
4 dl kogte kidneybønner
evt. 1 dl soja quisine eller anden fløde
frisk mynte
Rist spidskommenfrøene i en tør gryde.
Hak løg eller porre og hvidløgene. Kom dem i gryden sammen med olien og svits, til løg eller porre er klare.
Skær kartoflerne i små terninger. Tilsæt dem sammen med ingefæren og 8 dl grøntsagsbouillon. Lad suppen simre under låg 10 minutter.
Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt bønnerne og evt. fløde og mere bouillon. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
Servér suppen med friske mynteblade.