Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

21

august 2013

0

KOMMENTARER

kartoffelsuppe med kidneybønner

Skrevet af , Posted in supper

kartoffelsuppe med kidneybønner

____________________________________________________________________________________________________________________________

1 spsk spidskommenfrø

4 forårsløg eller 1 porre

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

1 kg kartofler

2 spsk hakket ingefær

ca. 1 l grøntsagsbouillon

4 dl kogte kidneybønner

evt. 1 dl soja quisine eller anden fløde

frisk mynte


Rist spidskommenfrøene i en tør gryde.

Hak løg eller porre og hvidløgene. Kom dem i gryden sammen med olien og svits, til løg eller porre er klare.

Skær kartoflerne i små terninger. Tilsæt dem sammen med ingefæren og  8 dl grøntsagsbouillon. Lad suppen simre under låg 10 minutter.

Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden.

Tilsæt bønnerne og evt. fløde og mere bouillon. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.

Servér suppen med friske mynteblade.


Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.