Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

13

oktober 2023

4

KOMMENTARER

kartoffel-, squash- og bønnealliance

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

billig hverdagsmad

Kartofler er en af de grøntsager, der giver mest mæthed i forhold til kalorier og penge. Her er de bagt sammen med squash og bønner. Det er en nem og billig hverdagsret.

.

spis brød til …

Kartofler kan også bruges i et kartoffelbrød fra Transsylvanien. Og er der noget, der gennem århundreder har holdt liv i de fattige rumænere her i Dracula’s del af Rumænien, er det kartofler og brød. Man kan næsten sige, at det er et brød med bid i!

.

kartoffelbrød fra Transsylvanien

Det rumænske brød er et ordentligt et af slagsen. Her er meget mad for få penge.

.

en tærte uden bund

Alliancen her kan også bages med en tærtebund. Så får du lidt mere fylde.

Bønnerne kan byttes ud med linser eller skiver af tofu, gerne røget eller marineret.

.

tilbehør af konfiterede tomater 

Konfiterede tomater er et fint tilbehør til allianceretten. Måske kan der stadig høstes små blomme- eller sherrytomater. De vil blive ekstra lækre og søde, når de konfiteres.

.

kartoffel-, squash- og bønnealliance

(4 personer)

¾ kg bagekartofler

1 spsk tørret dild

2 tsk tørret estragon

400 g squash

150 g løg

6-8 fed hvidløg

2 dåser azuki- eller kidneybønner

1 dl plantefløde

½ dl olivenolie

3 spsk gærflager (kan udelades)

salt, friskkværnet peber

sorte sesamfrø

friske krydderurter

 

Riv kartofler og squash groft.

Læg dem i hver deres sigte og drys med lidt salt. Lad grøntsagerne stå en halv times tid.

Skyl grøntsagerne og pres al væden ud. Rør krydderurterne i kartoflerne.

Skær løg og hvidløg i skiver.

Bred kartoflerne ud i en bageform foret med bagepapir.

Afdryp bønnerne og fordel dem på kartoflerne.

Læg de to slags løg ovenpå og læg squashen på øverst. Pres grøntsagerne godt sammen.

Rør fløden med gærflagerne og olien. Smag til med salt og peber.

Fordel fløden på squashen og drys med sesamfrøene.

Bag grøntsagerne i en 200 grader varm ovn 35-40 minutter.

Pynt med friske krydderurter.

 .

Share

4 Kommentarer

  1. Birgitte Hartmann
  2. Lene Søndergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.