italiensk bondepizza m sommerløg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
midt imellem pizza og tærte
Denne landlige ret fra Italien består af en pizzabund med “tærtefyld” på toppen. Ovenpå de friske hvide sommerløg med top er hældt en blanding af æg og fløde, som normalt bruges til tærter. Så her har du et miks af en pizza og en tærte.
Får nu noget til overs, er pizzaen dejlig at have med i madpakken.
italiensk bondepizza m sommerløg
pizzadej:
1/2 tsk gær
4 dl vand
1/2 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
150 g fuldkorns- eller grahamsmel
300-350 g tipo 0 hvedemel
fyld:
1/2 kg sommerløg med top
4 æg
1 dl sojafløde eller anden fløde
1 spsk tørret timian
frisk timian
Jeg synes, det er en god idé at lade dej hæve natten over – eller i al fald 8 timer, for det kan jo også foregå om dagen!
Jeg har valgt dejen fra min bog “Verdens bedste brød – det æltefri grydebrød”. Dejen til disse grydebrød kan nemlig også bages uden gryde. Men du kan naturligvis også vælge en klassisk pizzadej til pizzaen.
Hvis du vælger den lange hævetid, så rør gæren ud i koldt vand. Hvis du blot vil lade dejen hæve 1-2 timer, så brug ca. 37 grader varmt vand.
Rør gæren helt ud i vandet og tilsæt sukker, salt, olie og grahamsmel. Rør 300 g hvedemel i dejen. Dejen skal røres grundigt sammen men ikke æltes.
Lad dejen hæve i stuetemperatur det ønskede tidsrum.
Tag dejen ud på et godt melet bord og vend så meget mel i, at dejen kan rulles ud med en kagerulle. Det kræver lidt håndelag, for dejen er temmelig blød.
Rul dejen tyndt ud og læg den i en bradepande.
Skær løgene igennem, hvis du har valgt store løg. Jeg har både store og små løg i denne pizza.
Læg løgene i et pænt mønster og pres dem lidt ned i dejen. Sæt bradepanden i en 225 grader varm ovn i 10 minutter.
Pisk æggene sammen med fløden og tilsæt salt, peber og timian.
Tag bradepanden ud af ovnen og hæld æggeblandingen over løgene.
Skru ned for varmen til 200 grader og bag pizzaen, til overfladen er gylden, ca. 20 minutter.
Drys evt. med frisk timian.
Hvis det ikke er sæson for friske sommerløg, kan du bruge almindelige gule løg eller rødløg.