iransk inspireret radisesalat m mandler og rosiner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
salat med radiser
Radiser bliver som regel brugt som en del af en salat i Iran, men her spiller de hovedrollen.
Jeg synes, det er en lækker salat, hvor de søde rosiner og de ristede mandler spiller fint op til radisernes lette bitterhed.
iransk inspireret radisesalat m mandler og rosiner
50 g rosiner
50 g mandler
2 bdt radiser
2 stilke bladselleri
kaneldressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk lime- eller citronsaft
ca. ½ spsk kanel
evt. mynte
Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem stå 10-15 minutter.
Skær mandlerne i flager. Afskal dem evt. først. Rist mandlerne gyldne i lidt olie på panden.
Skær radiserne i kvarte. Bevar evt. nogle af de grønne blade.
Snit bladsellerien i tynde skiver.
Afdryp rosinerne og bland dem med radiser, bladselleri og mandler.
Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber og kanel. Måske skal der også tilsættes et nip sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt. Drys evt. med lidt mynteblade.
tørret frugt
finder man i mange iranske retter, både salater og hovedretter. Bazarerne bugner af tørrede abrikoser, svesker, tranebær, rosiner, figner etc.
radiser
er en uundværlig grøntsag i Iran. Radiser serveres først og fremmest som et tilbehør til hovedretter sammen med forskellige krydderurter. Jeg fik første gang denne sunde og delikate servering, da jeg for mange år siden rejste i Syrien. Her kom altid først en tallerken med radiser og urter på bordet sammen med en kande vand. Det er en sund idé, man godt kan tage til sig. Både radiser og krydderurter er sunde og indeholder vitamier og mineraler.
Denne salat er ikke iransk, men den indeholder flere iranske ingredienser. Faktisk har jeg ladet mig inspirere af en opskrift fra Lexi´s Clean Kitchen.