Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

21

august 2013

0

KOMMENTARER

grillet rødbede med chutney af rødløg

Skrevet af , Posted in hovedretter

grillet rødbede med chutney af rødløg

_______________________________________________________________________________________________________________________________


ca. ¾ kg rødbeder


rødløgschutney:

250 g rødløg

250 g æbler

1 spsk sorte sennepsfrø

2 spsk olivenolie

1 dl rosiner

2 spsk råsukker

2 spsk kryddereddike

2 tsk kanel

en håndfuld frisk mynte

½ spsk knust rosenpeber


Kog rødbederne møre. Afkøl og flå dem. Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.

Skær løgene i ringe og æblerne i terninger.

Rist sennepskornene i en tør gryde, til de ”springer”.

Tilsæt olien og svits løgene i olien 3-4 minutter.

Kom æbler, rosiner, sukker, eddike og kanel i gyden sammen med 1 dl vand.

Lad chutneyen simre for lav varme, 15-20 minutter. Hold øje med at væden ikke koger helt væk.

Når chutneyen er færdig, skal væden være fordampet. Tilsæt friske mynteblade og smag til med salt, peber, sukker og eddike.

Grill rødbedeskiverne på begge sider på en godt varm grillpande. Skiverne må gerne tage lidt farve – men ikke blive brankede.

Servér rødbederne portionsvis med chutney på toppen. Drys med mere mynte og knust rosenpeber.

Servér fx sellerirösti og broget rissalat til – eller hummus.



Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.