grillet rødbede med chutney af rødløg
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
grillet rødbede med chutney af rødløg
_______________________________________________________________________________________________________________________________
ca. ¾ kg rødbeder
rødløgschutney:
250 g rødløg
250 g æbler
1 spsk sorte sennepsfrø
2 spsk olivenolie
1 dl rosiner
2 spsk råsukker
2 spsk kryddereddike
2 tsk kanel
en håndfuld frisk mynte
½ spsk knust rosenpeber
Kog rødbederne møre. Afkøl og flå dem. Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
Skær løgene i ringe og æblerne i terninger.
Rist sennepskornene i en tør gryde, til de ”springer”.
Tilsæt olien og svits løgene i olien 3-4 minutter.
Kom æbler, rosiner, sukker, eddike og kanel i gyden sammen med 1 dl vand.
Lad chutneyen simre for lav varme, 15-20 minutter. Hold øje med at væden ikke koger helt væk.
Når chutneyen er færdig, skal væden være fordampet. Tilsæt friske mynteblade og smag til med salt, peber, sukker og eddike.
Grill rødbedeskiverne på begge sider på en godt varm grillpande. Skiverne må gerne tage lidt farve – men ikke blive brankede.
Servér rødbederne portionsvis med chutney på toppen. Drys med mere mynte og knust rosenpeber.
Servér fx sellerirösti og broget rissalat til – eller hummus.