rösti af selleri
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in tilbehør
rösti af selleri
_______________________________________________________________________________________________________________________________
½ dl vand
4 spsk soja- eller kikærtemel
2 spsk citronsaft
400 g renset selleri
olie til stegning
Rør vand, mel og citronsaft sammen. Tilsæt et drys salt.
Riv sellerien og rør den i blandingen.
Steg ca. 16 små “röstier” på en godt varm pande. Der kan være tre ad gangen på en stor pande. Sæt sellerien på panden med en ske og form og glat röstiene med en spatel.
Vend röstiene forsigtigt med en spatel og steg dem gyldne på den anden side.
Röstiene går nemt i stykker, så være forsigtig, se også under tip.
tip
Rösti laves normalt med revne kartofler, som hænger fint sammen, når de steges, på grund af stivelsen. Hvis du vil opnå denne ”klister”effekt her, så brug ½ selleri/½ kartofler.
Du kan også tilsætte 1 æg til de revne selleri.